Debatavonden Co.Labs - Hoe gemeenschappelijk ruimte maken?

item_left

item_right

Debatavonden Co.Labs - Hoe gemeenschappelijk ruimte maken?

Debat
Wed - 23/08/2017 - 19:00 to Mon - 18/09/2017 - 22:00

Vandaag zetten diverse organisaties in op manieren om samen, participatief de stad te maken op basis van onbenutte ruimte. Wat betekenen deze nieuwe vormen van collectivisering zowel voor artiesten, creatieven en flexwerkers, als voor de stad? Hoe kunnen we deze initiatieven ondersteunen? Hoe duurzaam en in co-creatie ruimte maken en beheren en wat is de rol van kunst, cultuur of netwerkvorming in deze processen?

Elk jaar selecteert Co.Labs twaalf wijzen. Ze worden gevraagd om feedback te geven op de werking van Co.Labs, vanuit hun eigen expertise en liefst publiekelijk. Hieruit ontstaan debatavonden waarmee Co.Labs de landschapstekening van dit (nieuwe) werkveld verder wenst in te kleuren.

Het programma

23/08 - DEBATAVOND #1
Wat is de rol van cultuur bij het vormen van plaatsgebonden netwerken?
​Gasten - Jan Staes en Michiel Van de Velde​

28/08 | DEBATAVOND #2
Plaatsgebonden participatie? Antwerpse organisaties aan het woord!
​Gasten - Fundament, Onkruid, Antwerpen aan’t Woord, Multitude, Koen Wynants 

04/09 | DEBATAVOND #3
Over n​ieuwe vormen van collectivering
Gasten - Frisia Donders (SMart), Greet Vlegels (Studio Start), Julie Van Eslande (Kunstenloket), Nils Roelandt (Co.Station) en Hendrik De Smedt (RITCS)

18/09 | DEBATAVOND #4
Participatieve kunstpraktijken in Vlaanderen: twee jaar na een manifest
Gasten - An Van Den Bergh (Demos), Wouter Hillaert (Rekto:verso), Tijl Bossuit (De Veerman), Ciska Hoet (journaliste)

Informatie over de locaties en andere praktische informatie over deze debatavonden is te vinden bij de website van GAST. Volg ook de Facebookpagina voor updates over andere activiteiten.

Co.labs is een organisatie die experimenteert met het ontwikkelen van panden als gemeengoed, in de eerste plaats door netwerkvorming op basis van kunst en cultuur. In deze panden creëert Co.labs een netwerk van ondernemers, artiesten en andere burgers door te voorzien in een coworking space, ruimte voor ateliers en ruimte voor burgerinitiatieven.