DemosDates: Roland Gunst, Ben Benaouisse en Aziz Boukhzar

item_left

DemosDates Roland Gunst, Ben Benaouisse en Aziz Boukhzar

item_right

DemosDates: Roland Gunst, Ben Benaouisse en Aziz Boukhzar

DemosDates
Fri - 24/10/2014 -
14:00 to 16:30

Wat: performance en debat door Roland Gunst, Ben Benaouisse en Aziz Boukhzar
Voor wie: neofieten en ingewijden in de thematieken integratie, identiteit en burgerschap, met focus op de kunsten.
Datum: vrijdag 24 oktober 2014 
Start-stop: 14:00 (stipt!) - 16:00
Locatie: S.M.A.K.
Adres: citadelpark, 9000 Gent (google maps)
Kostprijs: 15 euro inclusief publicatie ‘Integratiestop - Momenten #12 (2014). Momenten over integratie, identiteit en burgerschap
Inschrijven: online via formulier onderaan deze pagina (plaatsen beperkt)

Integratiestop - Momenten #12 (2014). Momenten over integratie, identiteit en burgerschap

context

Met de publicatie van Momenten #12 ‘Integratiestop’ smijt Demos zich nog eens onverwijld op de thema’s integratie, identiteit en burgerschap. Deze keer geen halve maatregelen of voorzichtige reflecties. We trekken voluit de kaart van het franc-parler, wars van alle politieke correctheid, geen blad voor de mond, geen doekjes er rond.  De voorstelling van deze publicatie, op vrijdag 24 oktober in het S.M.A.K., laten we over aan drie kunstenaars. Demos gaat voor de kink in de kabel met Yassine Channouf, Roland Gunst, Ben Benaouisse en Aziz Boukhzar.

Yassine Channouf (°1987) studeert Modern Middle Eastern Studies aan de Universiteit van Leiden. Hij interesseert zich vnl. in het moderne Arabische denken en de recente politieke geschiedenis. Hij schriift vaak over thema's die te maken hebben met de Arabische wereld, Islam en minderhedenkwesties in België. Zijn teksten verschenen vooral op www.dewereldmorgen.be. Yassine is tevens medeoprichter van Movement X.

Ben Benaouisse (°1971) is danser, performer, beeldend kunstenaar en bovenal onder geen van deze disciplines sluitend onder te brengen. Hij voert performances uit waarbij hij het democratische podium van de straat en de directe confrontatie met de toeschouwer niet schuwt. In het S.M.A.K. Bracht hij de o.a. reeds de performance "Jan Fabre Revisited", een re-enactment van Fabre’s Bic-Art Room in 1981. Ben Benaouisse reist in de maatschappij en doorheen de kunst met een alerte geest en een scherpe blik. Als autodidact debuteerde hij als danser en evolueerde naar de beeldende kunst. Hij test het vermogen van de kunst in deze tijd en onderzoekt de rol ervan in onze samenleving.

Roland Gunst (°1981) heeft een diploma communicatiemanagement en behaalde een postgraduaat in audiovisuele technieken en in de internationale samenwerking en interculturele communicatie. Vandaag is hij videokunstenaar en documentairemaker van onder meer ‘N-ID: the stigma of the negro identity’, 'Coloourbar' en de driedelige fictiefilm ‘Three funerals of John k Cobra’. Centrale thema in zijn werk is de zoektocht naar identiteit en erkenning. Zijn recente werk 'Lovbox' werd geselecteerd voor de Canvascollectie 2013 in de Bozar.

Aziz Boukhzar (°1975) is publiekswerker bij het S.M.A.K. en acteur. Hij begon via Victoria Deluxe en CC Belgica theater te spelen. Kort daarna werd hij geselecteerd voor de MIRA acteursopleiding van de VRT en deed hij ervaring op bij gezelschappen zoals Union Suspecte, 'Bij De Vieze Gasten, Bronkstheater, De Centrale e.a. Hij volgde masterclasses bij GEN2020 en speelde in hun productie „Ijdele dagen” naar een tekst van Fikry el Azouzzi en geregisseerd door Mesut Arslan. Aziz Boukhzar acteerde ook in enkele kortfilms en speelde mee in de langspeelfilms: Lost Persons Area (Caroline Strubbe) en Image (Adil el Arbi & Bilal Fallah).

Na de performances zijn er nog korte optredens van rijzende Gentse sterren Joni Sheila en Fiona Zemmeny bij een drankje in het S.M.A.K.-café!

Neofieten en ingewijden in de thematiek worden bij deze aangespoord de datum vrij te houden en zich zo snel mogelijk in te schrijven, want de plaatsen zijn beperkt. 

inschrijven