Doorstartdag Lokale Netwerken Vlaams-Brabant

item_left

Doorstartdag lokale netwerken Vlaams-Brabant

item_right

Doorstartdag Lokale Netwerken Vlaams-Brabant

Praktijktafel
Tue - 05/05/2015 -
14:00 to 17:00

Demos organiseert op dinsdag 5 mei een doorstartdag over 'lokale netwerken vrijetijdsparticipatie' in Diest. Dit specifiek voor geïnteresseerden Vlaams-Brabant.

Ten laatste 1 oktober 2015 kan elke gemeente een nieuwe afsprakennota vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede indienen, en dit voor de periode 2016-2019. 1 oktober lijkt nog veraf, maar voor een gedragen en sterke afsprakennota is het nodig om nu de gesprekken met de verschillende betrokken actoren (OCMW, sportdienst, jeugddienst, cultuurdienst, sociale actoren…) te starten. Naast informatie over de decretale regelgeving krijg je van ons ook informatie over de bestaande lokale netwerken in Vlaams-Brabant en hoe je best van start gaat met een netwerk vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede. Ook het Fonds Vrijetijdsparticipatie geeft present om informatie te geven over hun spelregels en manier van werken. Cultuurnet tenslotte, licht de procedure toe om je als gemeente kandidaat te stellen voor de uitrol van de UiTPAS. We voorzien op deze doorstartdag geruime tijd voor vragen vanuit de deelnemers.

Agenda doorstartdag

14u00 Demos schetst de stand van zaken over lokale netwerken: regelgeving, visie Demos op lokale netwerken, complementariteit Fonds en lokale netwerken, het landschap van lokale netwerken
14u30 Vragenronde 1
14u45 Praktijkverhaal lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie Diest: Christa Van Rompay (Sportdienst Diest) en Falke Lambrechts (Cultuurdienst Diest)
15u00 Demos schetst de totstandkoming van een lokaal netwerk
15u15  Vragenronde 2
15u30 Koffiepauze
15u45 Voorstelling werking Fonds Vrijetijdsparticipatie: toelichting door coördinator Irene Wensveen
16u00 Vragenronde 3
16u30 Cultuurnet licht de procedure toe rond de uitrol van de UiTPAS

Praktisch

Voor wie is de doorstartdag? Voor lokale actoren die een lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie willen opstarten en een afsprakennota vrijetijdsparticipatie willen indienen. En voor lokale actoren die reeds betrokken zijn in een lokaal netwerk vrijetijdsparticipatie. Lokale actoren kunnen sport, jeugd- en cultuurdiensten, OCMW, welzijn– en integratiediensten, verenigingen waar armen het woord nemen, welzijnsschakels, jeugdwelzijnswerk, samenlevingsopbouw…
Datum: dinsdag 5 mei 2015
Start-stop: 14u00 - 17u00

Deelname: gratis, mits inschrijving
Inschrijven: verplicht via het online formulier onderaan deze pagina 
Locatie: Peptonzaal, Koning Albertstraat 16, 3290 Diest (naar kaart)

Inschrijven

inschrijven