Inspiratiesessie Regie Vrije Tijd i.s.m. Bataljong

item_left

item_right

Inspiratiesessie Regie Vrije Tijd i.s.m. Bataljong

Vormingstraject
Tue - 19/12/2023 - 13:30 to 16:30

(c) Foto van Daria Nepriakhina op Unsplash

Van harte welkom op onze inspiratiesessie Regie Vrije Tijd in samenwerking met Bataljong. In deze sessie nodigen we je uit om breed te kijken naar vrijetijdskansen voor mensen in armoede en de rol die het lokaal netwerk hierin kan spelen. 

Bataljong presenteert zijn visie op de regierol van een lokaal bestuur om te zorgen voor betere en bredere vrijetijdskansen voor kinderen en jongeren in de gemeente. De visie is evenzeer toepasbaar op de toegankelijkheid van vrije tijd van/voor mensen in armoede. Graag tonen we je hoe je de rol van regisseur invult aan de hand van het "Canvas Regie Vrije Tijd." Daarin benoemen we de acties en voorwaarden om aan regie te doen. Vanuit het canvas kijken we naar de rol van trekkers van lokale netwerken vrijetijdsparticipatie en hoe die aansluit op de principes van regie. 

Aan de hand van praktijkverhalen gaan we in gesprek over hoe regie in jouw gemeente een meerwaarde kan betekenen. We nemen jouw netwerk mee onder de loep.

Praktische info:

  • Voor wie: Regisseurs of trekkers van netwerken vrijetijdsparticipatie of mensen in een gelijkaardige functie die zich willen verdiepen in de mogelijkheden om de regie op te nemen voor een meer toegankelijke vrije tijd.

  • Wanneer en waar: Dinsdag 19 december van 13u30 tot 16u30 in de gebouwen van Bataljong, Ossenmarkt 3, 2000 Antwerpen.

  • Kostprijs: Voor deze vorming / inspiratiesessie vragen we een bijdrage van 30 euro.

  • Aantal deelnemers: Maximum 20 deelnemers

  • Inschrijven: Schrijf je in via het formulier onderaan deze pagina tot en met vrijdag 15 december

  • Organisatie: Demos vzw 

  • Begeleiding: Bert Delville van Bataljong 

Meer info? Neem contact op met Bart Ketelslegers via het nummer 0477 13 55 97 of via mail: bart.ketelslegers [at] demos.be.

Meer weten over de visie van Bataljong? Dan kan je er meer over lezen op deze webpagina, waar je ook de visietekst regie vrije tijd kan downloaden. (https://bataljong.be/boost-je-kennis/regie-vrije-tijd/wat-regie-vrije-tijd/regie-vrije-tijd)

Weinig tijd maar toch nieuwsgierig? Luister dan naar de podcast die Bataljong maakte als aanloop naar hun vormingsmodule regie vrije tijd. ( https://open.spotify.com/episode/5D2W6U82sVwkdcpPgKvHkw?si=1bafda1932c8465d )

inschrijven

Met een 'ja' kies je voor een inschrijving op onze nieuwsbrief 'Vrije Tijd in de Netwerkgemeente'. Je kan in onze privacyverklaring lezen hoe we omgaan met je gegevens. Met gegevens bedoelen we zowel de gegevens voor een inschrijving voor een nieuwsbrief, alsook de gegevens voor een inschrijving voor een evenement.