Leerreis ‘Werken met ruimte in de stad’

item_left

Fotograaf: David Marcu

item_right

Leerreis ?Werken met ruimte in de stad?

Studiedag
Wed - 24/08/2016 - 09:15 to Fri - 26/08/2016 - 16:15

Vooral in stedelijk gebied is er meer dan ooit nood aan groene ruimte, publieke ruimte, ontmoetingsruimte, stille ruimte ? Ruimte is een uitdaging, maar kan ook een middel zijn. Hoe kan je de ruimte zelf als hefboom gebruiken om deze uitdagingen aan te gaan? Tijdens deze zomerse leerreis in Brussel wil Socius je inspireren om je missie te realiseren door de ruimte zelf in te zetten. Welke ruimtelijke interventies in de stad kan je ondernemen om je missie te verwezenlijken? Hoe kan je ruimtes ?tijdelijk? gebruiken en ?gemeenschappelijk? beheren om maatschappelijke uitdagingen aan te pakken?

Fotograaf: David Marcu

PRAKTIJKBEZOEKEN, EXPERTEN EN REFLECTIE

De leerreis omvat een combinatie van praktijkbezoeken in Brussel, inhoudelijke inbreng van experten en een reeks reflectie- en doe-opdrachten. Tijdens de reis brengen we onder meer een bezoek aan Friche Eggevoort, Allée du Kaai en Commons Josaphat, en mag je rekenen op de deskundige inbreng van onder andere Citizenne, Cityminded, Bral vzw, vzw Toestand en Manoeuvre.
 
Op het einde van de rit beschik je over een arsenaal aan mogelijkheden om als sociaal-culturele professional te werken met ruimte in de stad.
 
Klik hier voor meer informatie over het programma.

PRAKTISCH

De leerreis gaat door op woensdag 24, donderdag 25 en vrijdag 26 augustus telkens van 9u30 tot 16u30 op verschillende locaties in Brussel.
De deelnameprijs bedraagt 150 euro (lunch inbegrepen).