P-Kaffee bij deBuren. Alles over een subsidieaanvraag voor een participatieproject binnen het Participatiedecreet

item_left

item_right

P-Kaffee bij deBuren. Alles over een subsidieaanvraag voor een participatieproject binnen het Participatiedecreet

P-Kaffee
Tue - 20/06/2017 -
09:30 to 13:00

Plan je een subsidieaanvraag voor een participatieproject binnen het Participatiedecreet? 1 augustus 2017 is de eerstvolgende deadline. Om tot een goed projectvoorstel te komen investeer je best wat tijd. Alles start met degelijke informatie en uitwisseling. Daarom organiseert Demos samen met Uit de Marge een P-kaffee op dinsdag 20 juni 2017 in Brussel. We leggen de focus op (verbindingen tussen) jeugd en welzijn maar alle vzw met plannen voor een participatieproject zijn welkom!

Praktisch

 • Wat: Alles over de mogelijkheden van de subsidielijn ‘participatieprojecten kansengroepen’ binnen het Participatiedecreet + feedback op je projectaanvraag 
 • Voor wie? Organisaties (vzw’s) met plannen voor een participatieproject, specifieke focus ligt op de verbinding tussen jeugd en welzijn
 • Datum: dinsdag 20 juni 2017
 • Start-stop: 9:30u - 12:00u (inclusief mogelijkheid tot individuele feedback)
 • Waar:  Vlaams-Nederlands Huis deBuren
 • Adres:  Leopoldstraat 6, 1000 Brussel (bereikbaarheid), op 10’ van station Brussel-Centraal
 • Deelnemen: 15 euro inclusief een broodje ‘s middags (voor leden van Uit de Marge: 12 euro)
 • Inschrijven: via het formulier onderaan deze pagina. Leden van UDM/CMGJ: doorklikken naar dit formulier om in te schrijven.   
 • Meer info? contacteer an.Vandenbergh [at] demos.be (An Van den Bergh) van Dēmos of ikrame.kastit [at] uitdemarge.be (Ikrame Kastit) van Uit de Marge

P-PROGRAMMA

09u30 - Onthaal

09u45 – Verwelkoming door Demos en Uit de Marge

09u50 - Een P-project van A tot Z

De basisinfo en alle belangrijke informatie over de subsidielijn 'Participatieprojecten kansengroepen' op een rij. Wat zijn de doelstellingen, criteria en formele bepalingen? Ook de inhoudelijke accenten die de beoordelingscommissie wil leggen, komen aan bod.

Sprekers: Lynn Moerenhout / Yves De Backer (Departement CJSM, Afdeling Sociaal-Cultureel Werk)

10u30 - Demos ondersteunt participatieprojecten

We schetsen een breder kader rond participatie en participatief werken. Je komt ook te weten hoe Demos project-aanvragers kan ondersteunen.

Spreker: An Van den Bergh (Demos vzw)

10u45 - Drie goedgekeurde participatieprojecten aan het woord (o.v.):

 • Mediaraven ism vzw Jong – VIP’s
  Vlogcollectief (VIPs: Vloggen Is Participatie, vlog: videoblog) geeft meisjes met een etnisch-cultureel diverse achtergrond de kans om te participeren aan verrassende culturele activiteiten en scherpt tegelijk hun media- en STEM-competenties en mediawijsheid aan. De VIPs bouwen samen een YouTube-vlogkanaal op en voeden het met vlogfilmpjes over hun bezoeken aan culturele activiteiten. Naast deze culturele vlogs gaan we op zoek naar thema's die de meisjes zelf aanbrengen, waarover ze filmpjes kunnen maken en op het kanaal plaatsen
   
 • Betonne Jeugd vzw – Betonne Jeugd Vecht
  Gedurende 2 jaar kunnen maatschappelijk kwetsbare jongeren proeven van verschillende gevechtssporten.  Betonne Jeugd vzw organiseert wekelijks een laagdrempelige gevechtssportles met een vertrouwde lesgever in het eigen lokaal.  Daarnaast gaan ze in dialoog met 6 sportclubs, bezoeken ze de clubs en nodigen hen uit in de thuisbasis.  Er wordt een werkgroep opgericht over het thema sport waarbij de jongeren aan het woord worden gelaten.  Op het einde worden alle ervaringen en verhalen van de jongeren, sportclubs en partners gepresenteerd in een mooi door de jongeren gekozen eindproduct.
   
 • De Wissel - JoCult Light
  VZW’s De Wissel en MFC Combo uit de Jeugdzorg en Artforum en Barranja uit de culturele sector, Vlaams-Brabantse organisaties, werken samen om kansengroepen uit de jeugdzorg (12 – 21 jaar) kansen te geven om aan cultuur te participeren. Vanuit eerste succesvolle experimenten werken ze, met de jongeren, aan een duurzaam breed platform Jeugdhulp – Culturele sector. Via de facebookpagina van de Wissel lieten ze namen voorstellen voor het platform. Het werd “JoCult Light". Met een knipoog. "Light" als zelfstandig naamwoord, niet als adjectief.

11:45 - Individuele feedback + netwerkmoment met broodjes

Past m'n project in de projectoproep? Voldoe ik aan de criteria? Waar vind ik een partner? Zit m'n fasering of budget goed? Al deze en andere vragen kan je individueel aftoetsen bij een medewerker van Demos. Vermeld bij inschrijving dat je hier gebruik van wil maken met een heel korte omschrijving van jullie projectidee. Dan koppelen wij je aan de juiste medewerker.

Inschrijven

inschrijven