'Praten mag, aankomen niet' - Over #metoo in de cultuursector

item_left

item_right

'Praten mag, aankomen niet' - Over #metoo in de cultuursector

Debat
Tue - 19/12/2017 - 19:00 to 22:30

Voor wie met veel vragen zit over seksisme in de cultuursector klappen het kunstencentrum Vooruit en het cultuurmagazine rekto:verso de tafeltjes open voor een open salon op 19 december 2017 in Gent. De sprekers zijn iedereen die bij dit salon aanwezig is. Het programma zal bestaan uit de vragen die deelnemers bij hun inschrijving zelf op tafel leggen.

Voor participatie, gelijke kansen en toegankelijkheid moeten we ook denken aan ruimtes in de cultuursector die vrij zijn van seksuele intimidatie. Werken aan die ruimte gaat gepaard met veel vragen. Wat voelt voor wie overschrijdend? Wanneer trek je bij seksisme aan de alarmbel? Mag je publiek namen noemen? Hoe elkaar beter beschermen? Is seksisme in de cultuur wel zo anders dan in andere sectoren? Deze vragen geven de organisatoren als voorbeelden voor de nood aan het open salon.

Voor de pauze praten ‘women only’- en ‘men only’-tafels elk aan hun kant van de zaal, na de pauze zijn er gemengde tafels. De organisatoren hebben graag dat je inschrijft met iemand van de andere sekse. Locatie van het salon is in de Balzaal Vooruit in Gent. Voor meer info en voor inschrijvingen kan je hier terecht.