Pulse Trefdag 2016 ‘RE:CULTURE’

item_left

Pulse Trefdag 2016 ‘RE:CULTURE’

item_right

Pulse Trefdag 2016 ‘RE:CULTURE’

Studiedag
Thu - 27/10/2016 - 09:30 to 16:30

Op 27 oktober 2016 brengt Pulse weer professionals samen voor een trefdag rond cultuur en transitie. Met RE:CULTURE zoomen we dit jaar in op de circulaire samenleving en dragen we vanuit cultuur bij aan het Transitiefestival rond circulaire economie. Schrijf je alvast in en kom meer te weten over het programma.

Pulse Trefdag 2016 ‘RE:CULTURE’
Circulair samenleven

Kunnen we vanuit cultuur onze maatschappij radicaal omdenken door ons bij elk handelen te baseren op het circulaire principe? Afstappen van de samenleving van vandaag waar vernieuwing automatisch uitmondt in een wegwerpmentaliteit van eenmalig of kortstondig gebruik, naar een samenleving waar vernieuwing vertrekt van hergebruik, recyclage, herstelling en herbestemming? En kunnen we vanuit cultuur deze reflex van circulariteit ook verder trekken dan grondstoffen en producten?

RE:CULTURE

Een circulaire samenleving toont ook de flexibiliteit en veerkracht om gedachten en ideeën te recupereren, samenlevingsmodellen te hertekenen, ondernemen te herdefiniëren, te heroriënteren, en daarbij telkens mens, dier en landschap in rekenschap te brengen. Om zo met cultuur te bouwen aan ‘het goede leven’, aan de immateriële, niet-monetaire waarde die de samenleving doet bruisen en mensen met elkaar verbindt tot een gemeenschap.

RE:CULTURE biedt een palet aan inspirerende praktijken, lezingen, workshops en artistieke interventies rond circulair samenleven. Vanuit een culturele bril zoomen we in op wonen, economie, voeding, materialen, mobiliteit en samenleven. Plaats van afspraak is dit jaar de Beursschouwburg en AB in Brussel.

Schrijf je alvast in en kom zo meer te weten over het programma!

Transitiefestival 2016

transitiefestival_kleur_siteRE:CULTURE maakt deel uit van het Transitiefestival, een festivalweek over circulaire economie en een unieke samenwerking tussen negen diverse partners. Van 22 tot 30 oktober kan je op verschillende plaatsen in Vlaanderen terecht voor een uitdagend programma onder de noemer ‘Onze Circulaire Economie’.

Transitiefestival 2016 is een samenwerking tussen Transitienetwerk Middenveld, Pulse Transitienetwerk Cultuur, The Shift, De Studio, Kaaitheater, Vooruit, Stuk, Buda en Stadstriënnale Hasselt/Genk.