Save the date: DanceAble #2 in Den Haag

item_left

foto(c)holland_dance

item_right

Save the date: DanceAble #2 in Den Haag

Fri - 03/11/2017 - 20:00 to Sun - 05/11/2017 - 17:00

Als er één tak is binnen de sport en de kunsten die wordt geassocieerd met een motorisch perfect functionerend lichaam, is het wel dans. Om deze blik te bevragen organiseert Holland Dance Festival in november voor de tweede keer DanceAble in Den Haag. Dit driedaagse evenement geeft de inclusieve danspraktijk een gezicht. Holland Dance wil hiermee ontwikkelingskansen creëren voor dansers met of zonder een beperking, voorstellingen van hoge kwaliteit presenteren en kennis delen. Dit is hard nodig, omdat er in Nederland nog te weinig initiatieven zijn op het gebied van inclusieve dans.

foto(c)holland_dance

Openingsprogramma: 'All Inclusive'
vrijdag 3 november | Theater aan het Spui, Den Haag

Voor de feestelijke openingsvoorstelling met de titel ‘All Inclusive’ vroeg Holland Dance Festival Het Nationale Ballet en urban danser Redouan Ait Chitt om een mixed double duet te maken: een duet voor een danser met en een danser zonder beperking. Daarnaast voert Skånes Dansteater uit Zweden een duet op en toont de internationale crew van ‘All Inclusive’ de uitkomsten van een artist in residence traject.

Mixed Doubles:

  • Skånes Dansteater (Zweden)
  • Redo Ait Chitt & Jeroen van der Linden
  • Het Nationale Ballet (Peter Leung)

‘All Inclusive’: Stopgap Dance Company (UK), Pamoja Dance Group (Kenia), Mambya Dance Company (Oeganda) en Santosh Gandham (India)

vr. 3 november, 20:00 uur
€ 19,50 Theater aan het Spui, Den Haag

Internationaal Symposium
Dance & Disability: Access, Participation & Excellence

In samenwerking met LKCA en Danspunt vindt op zaterdag 4 november een internationaal symposium plaats. Het centrale thema is ‘Van participatie naar excellentie!’. Het symposium is dé gelegenheid voor experts, onderzoekers, professionals, dansers, docenten en studenten die werkzaam zijn op het terrein van inclusieve dans of hier in zijn geïnteresseerd, om elkaar te ontmoeten. Keynote sprekers tijdens het symposium zijn Ben Evans van de British Council en als hoofd verantwoordelijk voor het toegankelijk maken van kunst voor mensen met een beperking, en Adam Benjamin docent aan de Plymouth University en mede-oprichter van de Candoco Dance Company.

4 november, 10:00 – 18:00 uur
€ 67,50, Korzo theater, Den Haag

INCLab
Platform voor doen, maken en tonen van inclusieve dans

Zondag 5 november staat in het teken van INCLab. Het programma bestaat uit een tweetal workshops én een Teacher Training Course in het Korzo theater. De middag wordt afgesloten met een open podium in Theater aan het Spui.

zo. 5 november, 10:00 - 17:00 uur
variërend van € 0,00 - € 25,00