Studiedag participatieve kunstpraktijken - MSK Gent

item_left

item_right

Studiedag participatieve kunstpraktijken - MSK Gent

Studiedag
Thu - 22/06/2017 -
09:00 to 17:00

Op donderdag 22 juni organiseert het MSK een studiedag over participatieve kunstpraktijken naar aanleiding van het Europees project ‘Manufactories of Caring Space-Time’. Binnen dit project werkte het museum twee jaar lang rond co-creatie en participatie, in de vorm van workshops, interviews, performances en meer.

Het dagprogramma bestaat uit een bezoek aan de tentoonstelling die het sluitstuk vormt van het hele project. Daarna nodigen ze enkele sprekers uit die het participatief werken in de kunsten toelichten vanuit drie invalshoeken: als kunstenaar, als instelling en als participant. De studiedag is volledig gratis maar inschrijven (voor 12 juni) is noodzakelijk via mail naar nora.dewit [at] stad.gent.

PROGRAMMA

09u00: Ontvangst met koffie/thee
09u30: Verwelkoming door Catherine de Zegher 
10u00-12u00: Bezoek aan de tentoonstelling Manufactories of Caring-Space Time met workshops

  • Micromuseum (maken van microcreaties met stukjes stof, kogelhulzen en zandkorrels)
  • Het Kleine Gebaar (bewegingsworkshop met focus op collectieve gebaren en lichaamstaal)
  • Objections (het schrijven van een nieuw verhaal voor een afgedankt object)

12u00-13u00: Lunch in de patio

13u00-16u00 (met pauze)

Vertrekkende van de vraag ‘Hoe participatief werken?’, vertellen verschillende sprekers en partners over hun ervaring als kunstenaar, cultureel huis/instelling of als deelnemer.
Met WOUTER HILLAERT, MARIEKE DE MUNCK van VOORUIT, BART LODEWIJKS,MANOEUVRE, DE RODE ANTRACIET,  ONDERWIJSCENTRUM GENT en participanten. Einde met een rondetafelgesprek met Wouter Hillaert als moderator.