Trefdag sport en beweging: ook uw zorg

item_left

item_right

Trefdag sport en beweging: ook uw zorg

Studiedag
Tue - 26/09/2017 -
09:30 to 13:30

Op de Trefdag ‘Sport en Beweging: ook uw zorg?’ wil Parantee-Psylos iedereen samenbrengen die bezig is met sport en beweging voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Je kan kiezen uit een trefdag in Tienen op dinsdag 26 september of in Gent op donderdag 28 september. Deze studiedag toont op verschillende manieren hoe sport en beweging ook voordelig voor het psychisch welzijn.

De trefdag is geschikt voor wie nieuwsgierig is naar hoe andere settings in de Geestelijke Gezondheidszorg sport en beweging aanpakken. Of voor wie al bezig is met sport en beweging maar niet het goede kader vindt om de volgende stap te zetten in de ontwikkeling van haar werking. Het is ook interessant voor wie wil weten hoe de lokale sportdienst, welzijnsorganisaties én sportclubs goed kunnen samenwerken.

Met onder meer een gericht netwerkmoment krijgen deelnemers de mogelijkheid om hun visie rond sport en beweging binnen de GGZ te verruimen.

Programma:

09u30: Onthaal met koffie
10u00: Welkom
10u15: Boezjeern uit Eeklo: Een sportclub voor mensen met een psychische kwetsbaarheid in samenwerking met lokale actoren
10u45: Speeddate
11u30: Futsal 't Mierennest uit Sint-Niklaas: De waarde van de sportclub voor mensen met een psychische kwetsbaarheid
12u00: In interactie: noden en mogelijkheden tegenover elkaar
12u30: broodjeslunch en netwerking

Praktische info:

Dinsdag 26 september 2017 - Alexianen Zorggroep - Liefdestraat 10; 3300 Tienen
Donderdag 28 september 2017 - Huis van de Sport Gent - Zuiderlaan 13; 9000 Gent

Meer info en een inschrijvingsformulier vind je hier op de website van Psylos.

Over de organisatie:

Psylos vzw overkoepelde als recreatieve Vlaamse sportfederatie sinds 1971 sportclubs voor sporters met een psychische kwetsbaarheid, meestal met een link naar de geestelijke gezondheidszorg. Parantee vzw was de unisportfederatie voor G-sporters met een fysieke, visuele, verstandelijke of auditieve beperking met een aanbod van recreatie tot topsport in bepaalde sporttakken. Op 1 januari 2017 fuseerde Psylos met Parantee tot Parantee-Psylos vzw, de unisportfederatie voor sporters met en beperking.

Psylos zet iets in beweging