Warning message

Submissions for this form are closed.

Twee is meer. Praktijktafel over duomethodieken in de vrije tijd

item_left

Twee is meer. Praktijktafel over duomethodieken in de vrije tijd

item_right

Twee is meer. Praktijktafel over duomethodieken in de vrije tijd

Praktijktafel
Fri - 30/10/2015 - 09:30 to 12:30

Duo- en buddywerkingen zitten in de lift. Mensen in kwetsbare posities en mensen die maatschappelijk sterker staan, gaan samen op stap. Ook voor lokale netwerken vrijetijdsparticipatie kan dit een goede methodiek zijn om vrijwilligers en kansengroepen te versterken en verbinden. Hoe werkt het? Is het iets voor jou en hoe begin je er aan? 

Twee is meer. Praktijktafel over duomethodieken in de vrije tijd

Demos organiseert op vrijdagvoormiddag 30 oktober 2015 een praktijktafel over duomethodieken in de vrije tijd. Plaats van afspraak is Bibliotheek Permeke in Antwerpen.

Programma 

Chris Haesendonckx geeft een inleiding op het thema vanuit haar ervaring bij Samenlevingsopbouw Stad Antwerpen met ‘Een paar apart’ en ‘Mix en Match’. 

Daarna is het de beurt aan twee praktijken. 

 • Praktijktafel 1: Buddywerking met mensen met psychische moeilijkheden
  Buddywerking Vlaanderen overkoepelt alle regionale buddywerkingen in Vlaanderen en Brussel. De formule is vrij eenvoudig: één vrijwilliger (‘buddy’) wordt gekoppeld aan één persoon met psychische moeilijkheden (‘deelnemer’). Ze ontmoeten elkaar voor een babbel, gaan wandelen, eens fietsen of naar de film,...Voor de concrete invulling van het contact wordt rekening gehouden met de verwachtingen en mogelijkheden van beiden. 
  Gasten: Liesbet D’Haeseleer (buddywerking regio Gent) en Els Sinove (buddywerking regio Zuid-Oost-Vlaanderen) komen hun aanpak toelichten.
   
 • Praktijktafel 2: Buddyteam van vzw Al-arm, armoedevereniging uit Geel
  Met z’n vieren zijn ze, de Geelse uitstapbuddy’s. Ze delen een warme vriendschap en een doel: mensen in armoede uit hun huis krijgen en iets van de wereld laten ontdekken. ‘Want nieuwe ervaringen geven mensen nieuwe verhalen. Verhalen die ze kunnen verder vertellen.’ René, Eliane, Annie en Maria zijn het buddy-team van vzw Al-arm, een vereniging waar armen het woord nemen in Geel. 
  Gasten: Lilian Van Asten, medewerker bij Al-arm, Annie Daems, Eliane Ooms, Maria Vandecruys, René Sauvillier (buddy's bij Al-arm vzw)

Praktisch 

Voor wie: alle betrokken partners in een lokaal netwerk, cultuurdiensten, jeugddienst, vrijetijdsaanbieders, OCMW's, verenigingen waar armen het woord nemen, welzijnsschakels, CAW's, basiseducatie, samenlevingsopbouw en andere geïnteresseerden.
Datum: vrijdag 30 oktober 2015
Start - Stop: 9u30 tot 12u30 (onthaal vanaf 9u)
Locatie: Bibliotheek Permeke 
Adres: De Coninckplein 26, 2060 Antwerpen (Centraal station Antwerpen)
Deelnemen: gratis, minst inschrijven
Inschrijven? DEZE PRAKTIJKTAFEL IS VOLZET (inschrijvingen afgesloten)

Organisatie: Deze praktijktafel wordt georganiseerd samen met het lerend netwerk Duomethodieken (Samenlevingsopbouw Antwerpen stad, Recht-op vzw, Demos, Armen Tekort vzw, Buddywerking Vlaanderen).

inschrijven