Wit.h nodigt uit voor opening '1000 patronen'

item_left

foto(c)Gael Dareal

item_right

Wit.h nodigt uit voor opening '1000 patronen'

Sun - 08/10/2017 - 19:00 to Sun - 05/11/2017 - 22:30

Onder de titel ‘1000 patronen’ zet de Kortrijkse kunstenorganisatie Wit.h een verrassende tentoonstelling neer op zondag 8 oktober. 1000 patronen toont hedendaagse kunst die verweven is met het erfgoedverhaal van de vlas-, kant- en linnennijverheid. Kunstenaars met een verstandelijke beperking schreven, samen met andere kunstenaars en in de nabijheid van andere kunstwerken, een vitaal verhaal.

foto(c)Gael Dareal

Deze nieuwe tentoonstelling gebeurt in nauwe samenwerking met het textielmuseum Texture. Vanuit een sociaal en artistiek oogpunt worden in deze voorstelling onze geijkte kijk- en denkpatronen uitgedaagd.

Tijdens de openingsavond kun je de tentoonstelling uitgebreid bekijken. Maar er is meer: 

  • Voorstelling boekje: 'gedachtengangen van kunstenaars met een beperking'
  • Kort optreden door cabaretier Vincent Bijlo: 'Patronen'
  • Premiere kortfilm: 'Na de dood in de hemel'
  • Optreden hip hop collectief: 'The Choolers Division'
  • Verwelkoming door Vincent Van Quickenborne, burgemeester
  • Receptie aangeboden door de stad Kortrijk

Locatie: Het Texture Museum vind je in de Noordstraat 28 in Kortrijk. De toegang tot de opening is gratis maar er wordt gevraagd om gauw te reserveren per mail via texture [at] kortrijk.be of bij Wit.h via luc.vdd [at] vzwwith.org (.)

De tentoonstelling loopt tot 5 november en is open van dinsdag tot zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur. Kostprijs bedraagt 6 euro / 4
 euro. Elke zondag is er om 11.00 uur een gratis instaprondleiding. Op zaterdag 4 november 2017 wordt er nog een slothappening voorzien. Meer info op: www.1000patronen.bewww.vzwwith.org of www.texturekortrijk.be.