ARType vzw en het Vlaams Fonds voor de Letteren slaan de handen in elkaar

item_left

Fotograaf: David Marcu

item_right

ARType vzw en het Vlaams Fonds voor de Letteren slaan de handen in elkaar

bart

ARType vzw is een kersvers gezelschap dat in 2014 werd opgericht. Harde kern zijn schrijver-performers Carmien Michels en Max Greyson. Met de opmars van het genre slam poetry, gedreven poëzie geschreven voor het podium, deelden ze vele podia en kwamen ze in contact met tal van artiesten. Al snel kwam het idee om de handen in elkaar te slaan en een gezelschap op te richten dat de kruisbestuiving tussen verschillende disciplines stimuleert en het slam poetry genre vanuit een literair standpunt benadert.

Fotograaf: David Marcu

ARType vzw en het Vlaams Fonds voor de Letteren slaan nu de handen in elkaar om poetry slammers bij een breder publiek bekend te maken.

Aan zes slamdichters, die door een commissie zijn geselecteerd, wordt nu professionele omkadering geboden. Organisatoren die doorgaans voornamelijk ?klassieke auteurslezingen? organiseren (zoals scholen, bibliotheken of woonzorgcentra) kunnen dankzij de steun van het VFL met korting een slamdichter boeken.
 
Maak plaats voor Anissa Boujdaini, Bardthesque, Mon, Philip Meersman, Sascha Reunes en Seckou Ouologuem in het project SLAMlezingen!