Belgian Homeless Cup: Footfestival op 28 en 29 juni

item_left

item_right

Belgian Homeless Cup: Footfestival op 28 en 29 juni

Pieter

De sociaal sportieve organisatie Belgian Homeless Cup organiseert op 28 en 29 juni een Footfestival  in Antwerpen. Op dit spetterend tweedaags voetbaltornooi worden verschillende homeless teams uit België en gastteams uit Nederland, Portugal en Engeland vertegenwoordigd. Dit is een ideale kans om hun boeiende werking te leren kennen. 

Eén van de belangrijkste uitdagingen waar mensen die dak- of thuisloos zijn mee kampen, is het gebrek aan positieve sociale relaties. Daarnaast hebben velen van hen ook een laag zelfbeeld en weinig zelfvertrouwen. De Belgian Homeless Cup wil hier iets aan veranderen door hen als spelers te benaderen en in een voetbalfamilie op te nemen. Drie dagen lang zullen 25 homeless teams en 10 gastteams het op het voetbalveld tegen elkaar opnemen. Maar naast actief te zijn op het voetbalplein, zijn alle spelers, net als in een gewone familie, betrokken in het huishouden van het evenement.

Er leeft een stereotiep beeld van ‘de thuisloze’. Maar niet alleen dat, we hebben vaak ook een verkeerd beeld over de manier waarop mensen dak- of thuisloos worden. En hoe ze dat zelf beleven. Daarom biedt het FOOT FESTIVAL ook een programma aan voor bedrijven. Bij dit aanbod wordt het voetbalspelletje gebruikt om interesse op te wekken en contacten te leggen tussen mensen uit verschillende lagen van de bevolking.

Dinsdag 27 juni

Op dinsdagavond gaat het finaletornooi van de zaalvoetbalcompetitie van Buurtsport door. Dit project heeft als doel d.m.v. voetbal te werken aan positieve identiteitsontwikkeling van jongeren en jong-volwassenen uit Antwerpse aandachtswijken. Deelnemende organisaties engageren zich ertoe met hun spelers te werken aan sociale vaardigheden en competenties.  De 9 deelnemende ploegen uit de socio-culturele sector ronden het seizoen met dit evenement sportief af. Het tornooi gaat van start 18u en eindigt om 21u.

Woensdag 28 juni

10u30: Aftrap wedstrijden Belgian Homeless Cup (tot 18u30).

12u30: Interland Belgian Homeless Devils - Engeland. Op dit moment wordt het nationale homeless team aan de teams en de media voorgesteld.


18u30: Gezamenlijke maaltijd in artistiek huis “Het Bos”.

20u00: Teams gaan naar hun jeugdherberg voor een verdiende nachtrust.


 

Donderdag 29 juni

10u00: Aftrap wedstrijden

16u00: Slotceremonie 

 

 

Bijlage(n):