BX Brussels helpt dak- en thuislozen via voetbal

item_left

item_right

BX Brussels helpt dak- en thuislozen via voetbal

Pieter

Het Fonds Jo Vanhecke ondersteunt projecten met aandacht voor het sociaal-maatschappelijke luik van het voetbal. Naar aanleiding daarvan werd een filmpje gemaakt over de sociale voetbalwerking van BX Brussels, die samenwerkt met een voetbalcompetitie voor Brusselse dak- en thuislozen van Belgian Homeless Cup. 

BX Brussels is een Brussels sociaal-sportief voetbalproject met een brede waaier van sociale initiatieven. Zo organiseert BX ook stages voor spelers die deelnemen aan de BXLR Cup (lees: de Brusseleir Cup), een voetbalcompetitie voor Brusselse dak- en thuislozen. Naast het ter beschikking stellen van accomodatie, organiseert de club professionele training en biedt het een maaltijd na de training.

Belangrijk bij BX Brussels is het sociale en participatieve aspect: het plezier en het samenzijn op de training. Spelers die een hele stage aanwezig zijn, ontvangen na de laatste training een certificaat uit handen van de peter van het project, Pierre Kompany. Sommige spelers konden ondertussen doorgroeien tot assistent-coach bij de jeugdploegen van BX of de zusterclub Black Star. Een mooie sfeerimpressie vind je in het filmpje hieronder.

Het Fonds Jo Vanhecke wil het racisme in het voetbal tegengaan, de veiligheid in de buurten van de voetballers verhogen en de sociale cohesie via voetbal versterken. Jo Vanhecke was een pionier op het vlak van voetbalveiligheid. Hij was directeur van de Voetbalcel van de Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken en voorzitter van het Standing Committee of the European Convention on Spectator Violence van de Raad van Europa.

Ter ere van Vanhecke richtte de Algemene Directie Veiligheid en Preventie van de FOD Binnenlandse Zaken samen met haar partners en de familie van Vanhecke een Fonds op in de schoot van de Koning Boudewijnstichting.

Bekijk hier het filmpje:

Jo Vanhecke Fund presents BX Brussels : “Together for Hope & Respect” - English