De Koer (Gent) zoekt kunstenaars in residentie

item_left

item_right

De Koer (Gent) zoekt kunstenaars in residentie

an

De Koer organiseert voor de tweede keer op rij een residentie-programma. Het buurtcentrum zoekt een 6-tal geëngageerde kunstenaars, vormgevers, muzikanten, architecten, collectieven... die voor een seizoen hun praktijk en netwerk aan de Koer verbinden.

De Koer werkt aan een collectief gedragen herontwikkeling van zaal de Meibloem, een historische site van 2000 m2 in het midden van de Brugse Poort te Gent. De nieuwbouwplannen worden uitgesteld. Op deze manier wordt er tijd en ruimte genomen om vanuit de huidige staat, de plek onderzoekend vorm te geven. Daarom zetten ze van november 2017 t.e.m. september 2018 een residentie-programma op poten dat start vanuit de plek en de verbeelding rond de plek zal voeden.

De uitwerking van de residentie kan verschillende vormen aannemen: een parade, een videowerk, een programmatie, een tentoonstelling, een fysieke ingreep in of rond de Koer, een happening, een maquette, een traject met bewoners of bezoekers...

Wat verwachten ze?

  • Een engagement van minimum één maand in de periode 1 november 2017 t.e.m. 30 september 2018
  • Een voorstel dat bijdraagt aan de verbeelding van de site en inhaakt op de historische, architecturale en/of sociale betekenis van de plek
  • Aanwezigheid op het maandelijkse residentie-overleg en deelname aan het reflectieprogramma ‘Tot in de stad’ (5 avonden i.s.m. Vooruit, Piloot.co, Atelier Autonome Vormgeving - KASK - Gent, Onderzoeksgroep Art, Space & Context - LUCA - Gent)
  • De residentie kent bij voorkeur een participatieve insteek

Wat bieden ze?

  • Een uitnodigende en inspirerende plek om aan de slag te gaan
  • Een productionele en inhoudelijke opvolging van je plannen en ideeën
  • Een vergoeding van 1000 euro
  • Een beperkt productiebudget naargelang de concrete plannen

Hoe kan je je kandidaat stellen? Stuur volgende documenten (.pdf) voor zaterdag 7 oktober naar tim [at] dekoer.be

  • Een voorstel van maximum 2 pagina’s A4 waarin je idee, aanpak en ideale timing duidelijk wordt
  • Een portfolio van maximum 4 pagina’s A4 met beknopt cv en beelden

Hoe worden de residenten geselecteerd?

Uit de ingediende voorstellen wordt een selectie gemaakt door een jury bestaande uit Sofie Joye, Kristof Van Gestel, Riet Steel, Lore Smolders, Hari Sacré en Danielle Van Zuijlen. De jury streeft naar een diverse, complementaire en geëngageerde groep residenten. Op maandag 16 oktober maken ze de selectie bekend.

Wil je meer weten?

Neem een kijkje op de website: www.dekoer.be