Demos 'unlockt' 2021 voor lokale netwerken, met praktijktafels, digitaal platform en meer in nieuw aanbod

item_left

item_right

Demos 'unlockt' 2021 voor lokale netwerken, met praktijktafels, digitaal platform en meer in nieuw aanbod

ben

Beeld: July Stip - Unsplash

Net als jullie worden we bij Demos geconfronteerd met verminderde kansen om jullie fysiek bij elkaar te brengen en elkaar op een hartelijke manier te ontmoeten. Maar we putten ook inspiratie uit deze omstandigheden voor een nieuw aanbod. Lees hieronder hoe we lokale netwerken in 2021 ondersteunen.

Nieuw ‘Platform lokale netwerken’

Een nieuw wapen waar we in 2021 aan bouwen is een ‘Platform lokale netwerken’: een digitale plek voor alle lokale netwerken waar je informatie en vragen kan delen en elkaar kan verder helpen met een praktijk, een tip, een inspirerend verhaal. We zullen het platform ook gebruiken om gericht kennis en instrumenten met jullie te delen. Het vraagt centen, werk en aandacht om dit platform uit te rollen maar we doen er alles aan om het platform in het najaar van 2021 aan jullie voor te stellen.

Praktijktafels

In maart en april organiseren we enkele online praktijktafels, waar je met ons en anderen in gesprek kan gaan over de uitdagingen die zich nu stellen: ‘laat met je netwerk mensen in armoede niet los’ is daarin voor Demos een motto. Meer info vind je hier.

Coaching en begeleiding

We blijven inzetten op individuele coaching van trekkers van lokale netwerken. Elk lokaal netwerk kan gratis een coachingsessie aanvragen. Meer info vind je hier.

Vormingsaanbod

Na de zomer van '21 durven we rekenen op meer mogelijkheden om jullie weer fysiek samen te brengen en op die manier dieper te kunnen uitwisselen. In het najaar plannen we een tweede editie van onze tweedaagse ‘basisvorming voor lokale netwerken’ én we zetten een vormingstraject  ‘Zet je netwerk op scherp’ op poten. In dat laatste zetten we in een programma van 4 dagen, gespreid over najaar '21 en voorjaar '22 in op kennis, inzichten en vaardigheden in het samenwerken in organisatienetwerken. Meer informatie daarover bezorgen we je later.

Samenwerking benutten

Vandaag zetten meer dan 160 lokale netwerken zich in voor vrijetijdsparticipatie van mensen in armoede. In 2021 zullen we met veel energie de relevantie en het potentieel van deze netwerken aankaarten bij lokale besturen die de stap nog niet hebben gezet. De dynamieken die we zien op het vlak van intergemeentelijke samenwerkingen binnen bovenlokaal cultuurbeleid en via de opstartende of uitbreidende UiTPAS-regio’s kunnen hiervoor een hefboom zijn.

Heel het jaar door: bel ons, mail ons

We blijven jullie nabij. Onze telefoon en mailbox via lokalenetwerken [at] demos.be blijven een vlotte toegangspoort voor jullie vragen, ideeën en ervaringen. Maak er gretig gebruik van. Op onze webpagina’s en via onze tweemaandelijkse nieuwsbrieven blijven we relevante informatie, oproepen, praktijken en inspiratie delen.

En nu: aan de slag!