Demos werft aan: voltijds projectmedewerker sport voor 12 maanden

item_left

Demos werft aan: voltijds projectmedewerker sport

item_right

Demos werft aan: voltijds projectmedewerker sport voor 12 maanden

bart

Omdat we geloven in de maatschappelijke impact van cultuur, jeugdwerk en sport, vinden we dat iedereen eraan moet kunnen deelnemen. Da’s sneller gezegd dan gedaan. Maar overal in Vlaanderen en Brussel zijn er organisaties, diensten en projecten die het doen. Met hun drive en expertise helpen we collega’s in cultuur, jeugdwerk en sport op weg.

We onderzoeken, ontwikkelen en documenteren praktijken om mensen te helpen om de missie van hun organisatie te realiseren. We brengen professionals samen om uit te wisselen, te leren van elkaar en om experimenten op te zetten. Om ons team te versterken zoeken we een voltijds projectmedewerker voor 12 maanden. 

Demos werft aan: voltijds projectmedewerker sport

Wat ga je doen?

Als projectmedewerker sport ben je één jaar lang mee het aanspreekpunt voor sportclubs, -federaties en –diensten wanneer het gaat over de sociale dimensie van sport. Je coacht hen in hun visie en aanpak en brengt hen in contact met collega’s uit verschillende netwerken. Naast deze dienstverlening zet je een eigen uitwisselingstraject op. Dat traject focust op sportkansen van personen in armoede. Je belicht de impact van verschillende beleidsmaatregelen en sportpraktijken, brengt armoede- en sportactoren samen en gaat met hen op zoek naar gedeelde acties die sportkansen vergroten. 

Meer concreet ...

 • Je coacht verschillende initiatiefnemers rond de sociale dimensie van sport
 • Je volgt goeie praktijken, nieuws en ontwikkelingen binnen de brede sportpraktijk en ontsluit deze via onze website en sociale media.
 • Je neemt een rol op in de vormingstrajecten van Demos.
 • Je inventariseert onderzoek, beleidsmaatregelen en sportpraktijken gericht op het verhogen van sportdeelname van mensen in armoede.
 • Je bevraagt de aanpak van sportfederaties, stedelijke diensten en clubs rond het vergroten van sportkansen van mensen in armoede.
 • Je brengt belanghebbenden, experts en sportactoren samen voor uitwisseling en afstemming.

Hoe je dit aanpakt

Je bent iemand met durf en affiniteit met de sociale kant van sport. Je bent iemand die goed zelfstandig werkt, vlot mensen aanspreekt en samenbrengt. Je kent je weg in het Vlaamse sportlandschap. Verantwoordelijkheid schrikt je niet af, maar stimuleert je juist om het beste van jezelf te geven.

Wat we jou bieden

 • Je krijgt een uitdagend en duidelijk afgebakend takenpakket;
 • Je kan terugvallen op een gedreven stafmedewerker sport;
 • Je bent direct betrokken bij het reilen en zeilen binnen Demos;
 • Je krijgt een voltijds contract van bepaalde duur (12m) met loonbarema B1a binnen PC 329.01;
 • Je krijgt een vergoeding voor je woon-werkverkeer (onze uitvalsbasis is Brussel)

Belangrijk: Er mag wat meer mix komen in ons team. We zetten ons actief in om gelijke kansen en diversiteit te bevorderen. Je kwaliteiten zijn belangrijker dan je leeftijd, geslacht, handicap of afkomst. We zoeken vooral iemand die met veel goesting wil starten in deze job. Daarom nemen we maximum 5 jaar relevante anciënniteit mee.

Solliciteren: Stuur je motivatiebrief en CV uiterlijk voor 15 oktober 2017 naar info [at] demos.be Geselecteerde kandidaten worden uitgenodigd voor een geanonimiseerde proef op donderdag 26 of vrijdag 27 oktober. Sollicitatiegesprekken gaan door op donderdag 9 november. Voor info over functie-inhoud en procedure: contacteer Bart Rogé