Een sterke doorstart!

item_left

item_right

Een sterke doorstart!

Kim Billiau

2023 betekent voor Demos het jaar waarin we de ambitie koesteren om een sterke doorstart te realiseren na een jaar van transitie en overgang. 

Gijs Justaert wordt Algemeen Directeur!

Vanaf 27 februari 2023 versterkt Gijs Justaert als algemeen directeur ons team en bestuur. We zijn ervan overtuigd dat we samen hard kunnen blijven werken aan een toekomstgericht en sterk Demos. Onze ploeg kijkt alvast uit om met hem aan de slag te gaan om samen verder aan een open en  democratische samenleving te bouwen. Gijs Justaert heeft ruim 14 jaar ervaring bij de ngo WSM (vroeger Wereldsolidariteit). De functies op de Studie- en Beleidsdienst (als medewerker en later als diensthoofd) en Continentale Coördinator brachten hem in een 20-tal landen. De laatste vier  jaar leidde hij de continentale werking in de Dominicaanse Republiek, waar hij ook met zijn gezin woonde.
Gijs verduidelijkt zijn motivatie: “Rechtvaardigheid, solidariteit en een inclusieve samenleving zijn 14 jaar lang de leidraad geweest voor mijn werk in de internationale samenwerking. Het zijn ook de waarden voor mijn engagement in Brussel en België. En dus tijd "om te landen" na de boeiende internationale omzwervingen, en die waarden ook mee waar te maken en vorm te geven in eigen land.”

Welkom Els en Kim

Sinds januari 2023 telt ons team ook twee nieuwe collega’s. We stellen ze graag aan je voor. 

Els D’hooge is aangeworven om tijdelijk collega Annelie Slaets te vervangen. Zij staat in voor de globale werking van VRIJUIT en voor de partnerwerking. Verder gaat ze in gesprek met allerlei aanbieders van interessante maar ook gezellige bovenlokale vrijetijdsactiviteiten. Zo zorgt Els mee voor een gevarieerd VRIJUIT-programma. Ze is geen onbekende in het landschap, ze heeft o.a. haar strepen verdiend bij het Netwerk Tegen Armoede en heeft ook heel wat internationale ervaring opgedaan.

Kim Billiau staat in voor het algemene officemanagement. Zij zorgt ervoor dat iedereen bij Demos hartelijk onthaald wordt en dat alle collega’s optimaal ondersteund worden. Ook op organisatorisch vlak let ze erop dat alles op wieltjes loopt. Daarnaast staat Kim ook in voor de ledenwerking bij VRIJUIT. Samen met haar collega’s streeft ze ernaar dat zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier van cultuur, sport en andere vrijetijdsinitiatieven kunnen genieten.