Gent on wheels. Toeristische wandelkaart voor rolstoelgebruikers.

item_left

Fotograaf: David Marcu

item_right

Gent on wheels. Toeristische wandelkaart voor rolstoelgebruikers.

Kris

Mensen in een rolstoel die Gent willen bezoeken kunnen al enkele jaren via een app zien welke winkels, horecazaken, parkeerplaatsen, sanitair, bezienswaardigheden, enz. voor hen toegankelijk zijn. Via de 'On Wheels' app worden er ook twee Gentse rolroutes aangeboden: themawandelingen die volledig op toegankelijkheid gescreend werden. Sinds april 2017 is er ook een toeristische wandelkaart aan met toegankelijkheidsinfo over de openbare ruimte, vervoer en bezienswaardigheden. 

Fotograaf: David Marcu

On Wheels vzw en de jonge ondernemers van de Junior Chamber International (JCI) Gent vertrokken van de bestaande ?Historische wandeling in de binnenstad?, een populaire wandelkaart voor toeristen van Visit Gent. Ze testten de hele route van de twee uur durende wandeling uit op de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en stelden hierbij een alternatief parcours voor. Op hun advies paste Visit Gent vervolgens de bestaande wandelkaart aan. Zo vertrekt de klassieke route van het Sint-Veerleplein langs de Jan Breydelstraat en de Koren- en Graslei. De app ?Gent On Wheels? leidt als alternatief de bezoeker langs de Groentenmarkt en de Korenmarkt naar de Sint-Michielsbrug. Ook aan de Belfortstraat, richting Sint-Jacobs en de Kraanlei kiest 'Gent On Wheels' voor een rolstoelvriendelijker parcours.

De publicatie is vanaf 1 mei 2017 gratis verkrijgbaar in het infokantoor van Visit Gent in de Oude Vismijn. Ze bestaat in het Nederlands, Frans, Duits, Engels en Spaans. Men kan de route ook raadplegen op de gratis applicatie ?On Wheels? van de gelijknamige vzw.