In 2015 starten 7 nieuwe lokale netwerken

item_left

item_right

In 2015 starten 7 nieuwe lokale netwerken

tatjana

De teller staat op 86 lokale netwerken vrijetijdsparticipatie voor mensen in armoede met een goedgekeurde afsprakennota. Deze 86 steden en gemeenten ontvangen Vlaamse subsidies (mits cofinanciering) om in te zetten op de participatie van mensen in armoede aan sport, jeugd en cultuur. Dit doen ze door middel van een sectoroverschrijdend netwerk met lokale partners: vrijetijdsdienst, OCMW, armoede - organisaties en andere relevante actoren. Elke stad of gemeente bepaalt zijn eigen doelstellingen en acties. Maar de focus is overal dezelfde: participatiedrempels wegwerken. Berlare, Blankenberge, Malle, Merksplas, Poperinge, Sint-Katelijne-Waver en Wevelgem starten dit jaar met een lokaal netwerk. 

Een overzichtslijst van de gesubsidieerde gemeenten vind je hier op de website van het agentschap sociaal cultureel werk. Meer informatie over de bestaande lokale netwerken vind je in ons kenniscentrum onder de zoekfilter 'lokaal netwerk'. 

Heeft jouw gemeente, OCMW of lokale armoede-organisatie ook interesse in het oprichten van een lokaal netwerk dan vind je alle info hier