Lancering decreet bovenlokale cultuurwerking

item_left

item_right

Lancering decreet bovenlokale cultuurwerking

an

Het Vlaams Parlement nam op 6 juni 2018 het ontwerp van het decreet bovenlokale cultuurwerking aan. Dit decreet heeft tot doel een kwalitatieve, duurzame, diverse en geïntegreerde bovenlokale cultuurwerking te bouwen, te stimuleren en te optimaliseren, en cultuurparticipatie te bevorderen en te versterken.

Lees hieronder over infossessies waarop je meer uitleg kan krijgen en over een oproep voor beoordelaars bovenlokale cultuurwerking.

Het decreet omvat 3 instrumenten: projectsubsidiëring en structurele subsidiëring voor zowel intergemeentelijke samenwerkingen als een steunpunt. Vanaf 1 januari 2019 treedt het decreet bovenlokale cultuurwerking volledig in werking.

Beeld: Jason Eppink - CC BY 2.0

Infosessies decreet bovenlokale cultuurwerking

Het Departement Cultuur, Jeugd en Media organiseert infosessies voor organisaties over volgende subsidielijnen:

    •    Structurele subsidiëring voor intergemeentelijke samenwerkingsverbanden
    •    Projectsubsidiëring voor bovenlokale cultuurprojecten.

Schrijf je hier in voor één van onderstaande sessies:

    •    woensdag 5 december in Leuven
    •    maandag 10 december in Aalst
    •    woensdag 12 december in Oostende
    •    maandag 17 december in Antwerpen
    •    dinsdag 18 december in Hasselt
    •    vrijdag 8 februari 2019 in Brussel

Gezocht: beoordelaars bovenlokale cultuurwerking

Voor de beoordeling van deze subsidieaanvragen zoekt het Departement Cultuur, Jeugd en Media naar mensen met kennis van en een groot hart voor het (bovenlokale) culturele veld. Concreet zoekt men mensen om de aanvraagdossiers te beoordelen en in perspectief te plaatsen vanuit hun kennis over en expertise in een of meer culturele sectoren, functies of disciplines, regionale werkingen, transversale samenwerkingen…

Meer informatie lees je hier.

Cultuurforum 2020 - 15 januari 2019

Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz nodigt de jeugd-en cultuursector uit op het Cultuurforum waarop een open en intersectorale dialoog centraal staat. Hoofdthema van het Cultuurforum dit jaar is Lokaal en Bovenlokaal Beleid.

Tijdens het Cultuurforum denken professionals en vrijwilligers uit de cultuur- en jeugdsector samen met lokale besturen na over de toekomst van het jeugd- en cultuurbeleid in Vlaanderen. De zoektocht naar verbindingen en innovatieve samenwerkingen staat daarbij centraal.

Houd alvast dinsdag 15 januari 2019 vrij voor dit inspirerende evenement in De Kruitfabriek in Vilvoorde. Meer info over het programma en de officiële uitnodiging volgen later. Meer info lees je op www.cultuurforum.be.