Oproep voor sportfederaties: teken in op coaching van een expert

item_left

item_right

Oproep voor sportfederaties: teken in op coaching van een expert

Pieter

 Play it smart centennial - cc by 2.0

Ben je als sportfederatie of OSV op zoek naar een klankbord rond een uitdaging richting kansengroepen? Tot 15 juni 2023 kan je intekenen op een individueel coachingstraject met een coach die Demos voor je vindt. Je leest hieronder hoe het in zijn werk gaat en hoe je inschrijft.  

Waarover gaat het? De maatschappij verandert en op sociaal-sportief vlak verandert er heel wat. Sportfederaties nemen een groeiende rol op naar kansengroepen. Niet aleen de multisportfederaties, want sinds kort weten we ook welke Vlaamse unisportfederaties een project rond kansengroepen kunnen starten. Maar hoe begin je eraan? Hoe zorg je voor haalbare uitdagingen, binnen de mogelijkheden van jouw federatie en clubs? Wat doe je als je op uitdagingen botst? Hoe maak je als federatie je ambities concreet? Demos zoekt met jou naar een ideale coach voor je leervraag die je gedurende een traject van 3 à 5 contactmomenten begeleidt.

Wie komt in aanmerking?

  • Unisportfederaties, multisportfederaties en OSV's. 
  • Federaties en OSV's die een eerste keer in het traject instappen
  • Federaties die reeds in het voorjaar van 2023 een eerste traject met een coach aflegden en opnieuw willen intekenen voor een vervolgtraject (met dezelfde of een nieuwe coach)

Hoe werkt het? Deelname aan het traject is kosteloos voor de federatie. We werken in 3 stappen:

  • Stap 1: Een intakegesprek. Onze Demos-medewerker doet tussen april en mei een intakegesprek om te bekijken wat we kunnen doen voor jouw organisatie. Samen bakenen we je leervraag af en verkennen we op welke manier een externe coach jou kan helpen tijdens een traject van 3 à 5 contactmomenten. We peilen ook naar het engagement en ambitie van de federatie. Daarmee gaan we aan de slag. Als we eerder al een intakegesprek hielden en de leervraag, de ambitie en het engagement zijn helder, kunnen we deze stap overslaan.
  • Stap 2: Demos regelt een date. We zoeken in ons netwerk naar een coach die een antwoord vind op je leervraag: iemand die voldoende terreinkennis heeft en vooral ook expertise heeft opgebouwd rond het beantwoorden van je leervraag.  
  • Stap 3: Daten maar! Samen bekijken jullie hoe het coachingstraject het best wordt ingezet en of er een klik is. Een traject duurt 3 à 5 coachingsmomenten en wordt ergens gepland in de periode tussen mei 2023 en december 2023. De coach plant samen met jouw organisatie de contactmomenten in.

Wat doet Demos? Demos doet een intakegesprek en volgt de 1 op 1 coachingsgesprekken op. We vergoeden de coaches voor hun inspanningen om leergierige federaties en OSV’s te coachen. Daarnaast organiseren we vanuit Demos ook een ‘coach the coach’ programma, zodat de coaches gewapend en in hun sterkte aan de start staan.

Hoe schrijf je je in? Via dit korte inschrijvingsformulier. We nemen dan vervolgens contact op met jou. Je kan ook altijd aan pieter.smets [at] demos.be laten weten dat je het formulier invulde. De inschrijfdeadline is 15 juni 2023.