ORIENTED. Documentaire over nationaliteit en seksualiteit in het Midden-Oosten

item_left

ORIENTED. Documentaire over nationaliteit en seksualiteit in het Midden-Oosten.

item_right

ORIENTED. Documentaire over nationaliteit en seksualiteit in het Midden-Oosten

bart

Vijftien maanden lang volgde de Britse documentairemaker Jake Witzenfeld een groep van drie Palestijnen die in Tel Aviv wonen. Ze hebben een Israëlisch pasport, gaan stemmen tijdens de verkiezingen in Israël, spreken vooral Hebreeuws en zijn homo. Ze identificeren zicht met de staatlozen in de bezette gebieden, Syrië en Libanon en komen er op voor gendergelijkheid en rechten van de holebi- en transgendergemeenschap.

“In a society where so many cultures coexist in such close proximity, the questioning of one's own place, of how one fits in, or where one doesn't, is natural. It is the confusion that such probing elicits, arising from the confluences and conflicts of self-identity, that lies at the heart of Jake Witzenfeld’s debut documentary, Oriented.” schrijft OUT.com in een interview met Witzenfeld en Khader Abu-Seif, één van de drie activisten die wordt gevolgd in Oriented. 

Er zijn zijn (nog) geen vertoningen gepland in Vlaanderen of Brussel (die wij konden terugvinden). Maar je kan een screening aanvragen via de website van Oriented