Poppunt organiseert derde editie Lokale Helden (oproep)

item_left

item_right

Poppunt organiseert derde editie Lokale Helden (oproep)

hasna

Op vrijdag 27 april 2018, aan het begin van de Week van de Amateurkunsten, organiseert Poppunt samen met iedereen in Vlaanderen en Brussel die wil meedoen de derde editie van Lokale Helden.

Na twee succesvolle edities in 2015 en 2017 gaat de organisatie opnieuw in zee met iédereen die muziek en zijn lokale scene een warm hart toedraagt. Dat mag je ruim interpreteren: jeugdhuizen en WMKJ’s, cultuurcentra, sportclubs, cafés en theehuizen, steden en gemeenten, vluchtelingenorganisaties... of gewoon in woonkamers, straten, garageboxen, enzovoort. In 2017 stond Lokale Helden gelijk aan zo’n 460 podia in maar liefst 190 gemeenten, waar meer dan 1000 artiesten geprogrammeerd stonden.

Ter inspiratie:

  • In 2017 sloegen in Halle de organisaties Habbekrats en Spectakulo vzw de handen voor het eerst in elkaar. Habbekrats, een organisatie die zich inzet voor kinderen en jongeren die omwille van diverse redenen wat extra steun kunnen gebruiken, telt enkele jongeren die samen het collectief ‘Urbandits’ vormen. Via Lokale Helden bood Habbekrats deze jongeren de kans om hun talenten verder te ontplooien (check de video hier).
  • De diversiteit van de wijk weerspiegelen op het podium, dat is waar Globe Aroma voor ging met het festival Hi5!. Door een laagdrempelig festival te presenteren aan de vijf sociale woonblokken in de Papenvest in het centrum van Brussel wou Globe Aroma buurtbewoners en nieuwkomers die verbonden zijn aan de eigen werking uit hun kot lokken en met elkaar verbinden (check de video hier).

Heb je goesting om iets te organiseren? Misschien al een idee dat je wil bespreken? Of je nu al weet wat je precies gaat doen of niet, je kan je hier alvast aanmelden als organisator voor Lokale Helden 2018.

Poppunt zorgt ook deze keer voor een nationale communicatiecampagne die alle initiatieven ten goede komt en ze bieden begeleiding en ondersteuning allerhande voor iedereen die iets wil organiseren (in de vorm van allerlei tips en tools, een uitgekiend stappenplan, steun in je communicatie, ...).