Projectoproep - Darna Express

item_left

item_right

Projectoproep - Darna Express

an

De AB ondersteunt het nieuwe Vlaams-Marokkaans Culturenhuis Darna. Niet alleen huist Darna in de Steenstraat naast de AB, ze gaan ook met hen samenwerken om bruggen te bouwen tussen de Vlaamse en Marokkaanse cultuur.

Broed je organisatie of jij op een interessant cultureel project met een Vlaams-Marokkaanse inslag? Of heb je al zo’n project in de steigers staan en heb je extra financiële steun nodig? Dan is het projectenfonds Darna Express van het Vlaams-Marokkaans Culturenhuis misschien iets voor jou!

Projecten in verschillende kunstdisciplines komen in aanmerking: theater, muziek, dans, film, literatuur, mode, architectuur, erfgoed, beeldende kunst, nieuwe media,... Misschien wil je bijvoorbeeld een folkfestival organiseren met Vlaamse en Marokkaanse artiesten, een foto-expo over de nieuwe stedelijkheid en meervoudige identiteit in Vlaanderen,… Darna Express gaat over cultuur in de breedste zin van het woord en wil vooral een dialoog tussen de gemeenschappen op gang brengen. We nodigen jullie daarom ook uit tot gedurfde voorstellen en moedigen (kunst)kritische initiatieven aan. Daarnaast worden projecten met en/of door jongeren extra gestimuleerd!

Geïnteresseerden kunnen formulieren opvragen via project [at] darnavzw.be. De deadline om het aanvraagformulier en de gevraagde bijlagen door te sturen, valt op 1 december.

Zowel verenigingen als individuen kunnen een aanvraag indienen. Alle projecten moeten in Brussel of Vlaanderen plaatsvinden.