Projectoproep - Participatieproject kansengroepen

item_left

item_right

Projectoproep - Participatieproject kansengroepen

an

De Vlaamse Regering subsidieert jaarlijks participatieve projecten die kansengroepen op weg helpen naar het cultuur-, jeugdwerk- of sportaanbod en valoriseert initiatieven die uitgaan van kansengroepen. Op die manier wil de Vlaamse Regering een diverse, duurzame en actieve participatie van kansengroepen aan cultuur, jeugdwerk en sport bevorderen. Uiterlijk op 1 februari 2018 moet je subsidieaanvraag binnen zijn voor éénjarige projecten die starten vanaf juli in datzelfde jaar. Projecten die later starten of meerjarige projecten kunnen ook in 2018 ingediend worden op 1 augustus.

Demos ondersteunt organisaties in het ontwikkelen van een 'participatieproject kansengroepen', bij de projectaanvraag en/of evaluatie ervan. Heb je een idee voor een project, maar wil je graag wat tips of ondersteuning? Stuur een mailtje naar info [at] demos.be met een korte beschrijving van je projectidee en wij koppelen je dan aan de juiste medewerker die jouw persoonlijk advies geeft.
We helpen je dus graag op weg!

Waar vind ik alle informatie over deze projectoproep?

Op de website van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk kan je terecht voor alle praktische informatie. Je vindt er onder andere de meest recente regelgeving, alle nodige formulieren, een FAQ-pagina voor al je praktische vragen, het overzicht van de gesubsidieerde projecten en de contactgegevens van de bevoegde administratie. Klik hier voor een rechtstreekse link.

Waar vind ik inspiratie van goedgekeurde projecten?

Op de website van het Agentschap Sociaal-Cultureel Werk vind je een overzicht van goedgekeurde participatieprojecten en de toegekende budgetten. Voor een meer gedetailleerde praktijkbeschrijving van voorbije en lopende participatieprojecten kan je terecht in ons kenniscentrum.

Veel succes!