Recepten voor jeugdwerk met ruimte voor kinderen in armoede

item_left

foto(c)cultureghem

item_right

Recepten voor jeugdwerk met ruimte voor kinderen in armoede

kris

Nu de bevoegdheid Jeugd van de provincies wordt overgedragen naar Vlaanderen, wordt de opgedane kennis en knowhow rond jeugdwerk met kinderen in armoede gebundeld in een handige brochure. Jeugdwerkers krijgen daarin alle concrete tips en aanbevelingen netjes op een rij.

foto(c)cultureghem

Deze bundel is opgesteld door de organisaties OranjeVDS en het netwerk Jeugdwerkvoorallen, met de steun van de provincies Oost-Vlaanderen en West-Vlaanderen. De uitgave kreeg de structuur van een 'receptenboek': als 'voorgerecht' gaan de auteurs dieper in op het creëren van een draagvlak met thema's als openheid creëren, je referentiekader in vraag stellen en de draagkracht van je werking bepalen.

Als 'hoofdgerecht' krijg je praktische tips en voorbeelden om je werking aan te passen aan kinderen en jongeren in armoede. De 5 B's vormen daarvoor het kader. Als 'bijgerecht' gaat het over wat je als werking kan doen om de kinderen en jongeren in armoede ook effectief te bereiken. In het 'dessertje' zitten een aantal interessante tips en contacten voor financiële en inhoudelijke steun. 

De auteurs beseffen dat de vele stappen in deze bundel overweldigend kunnen lijken, maar benadrukken dat ook kleine stappen en een open houding al een hele impact kunnen hebben. De inspiratiebundel bevat voldoende ingrediënten om kinderen en jongeren in armoede te laten proeven van een breed menu aan jeugdwerkinitiatieven. Aan de slag daarmee!