Trenziria, nieuwe gespreksmethodiek over migratie, cultuur en identiteit

item_left

Fotograaf: David Marcu

item_right

Trenziria, nieuwe gespreksmethodiek over migratie, cultuur en identiteit

Kris

Annelies Huybrechts werkte 15 jaar lang als psycholoog in Minor Ndako, een voorziening die gespecialiseerde hulp voorziet aan buitenlandse niet-begeleide minderjarigen. Op basis van haar ervaringen ontwikkelde ze Trenziria, een gespreksmethodiek die bedoeld is om op een gestructureerde en veilige manier met groepen te reflecteren over cultuur en migratie en de effecten hiervan op identiteit en omgangsvormen tussen mensen. Met behulp van visueel materiaal kunnen deelnemers spreken over migratie ervaringen en over verschillen en overeenkomsten hier en ginds. Trenziria leidt zo tot minder gepolariseerde en rijke gesprekken die het samenleven en samenwerken bevorderen en is o.a. bruikbaar in scholen, inburgeringsprogramma?s, vluchtelingenopvang en asielzoekerscentra. 

Fotograaf: David Marcu

De Interactie-Academie in Antwerpen biedt verschillende trainingen aan om de gespreksmethodiek onder de knie te krijgen. Meer informatie vind je via de link onderaan deze pagina. De methodiekdoos t.w.v. ? 45,00 is bij de prijs van de training inbegrepen. De methodiekdoos is ook los verkrijgbaar.  Voor verzending in België wordt ? 10,00 extra aangerekend.

Annelies Huybrechts gaat in een interview met de Interactie-Academie dieper in op de methodiek die ze ontwikkelde. Je kan het interview nalezen via de link onderaan deze pagina.