Weetewa. Vlogwedstrijd over schoonheidsidealen.

item_left

foto (c) little visuals

item_right

Weetewa. Vlogwedstrijd over schoonheidsidealen.

Kris

Weetewa is een wedstrijd voor jonge vloggers tot 24 jaar! Via een video-blog op YouTube krijgen jongeren dé kans om hun zegje te doen en ervaringen te delen over alternatieve schoonheidsidealen. En het taboe rond het schoonheidsideaal van de media te doorbreken. 

Vloggen over je ideale lichaam

Waarom Vloggen? "We willen het laagdrempelig houden," vertelt Anton Olbrechts, winnaar in 2014 en mede-organisator dit jaar, "Gewoon in je kamer de webcam aanleggen, je verhaal doen en origineel uit de hoek komen. Meer moet je niet doen."  Door 8 vragen te beantwoorden via een vlog over schoonheid en seksualiteit zetten jongeren het  ideale schoonheidsbeeld van de media opzij.

Een jury beoordeelt de ingezonden filmpjes op basis van originaliteit en boeiende inhoud, maar let ook op het gebruik van camera-effecten.  De winnaar krijgt een Canon 750D camera. 

Winnaars bekend op 16/12

Weetewa is een initiatief van Mediaraven, Sensoa, MNM, RoSa vzw en Mediawijs.be. Deelnemen kan nog tot zondag 6 december. Info en reglement vind je terug via www.weetewa.be. Karolien Debecker maakt de winnaars bekend op 16 december in het radioprogramma Generation M.

Weetewa 2015 | We zitten met een vlogwedstrijd