5e SIMM-posium over de sociale impact van muziek maken

item_left

item_right

5e SIMM-posium over de sociale impact van muziek maken

Studiedag
Tue - 12/01/2021 - 13:45 to Tue - 09/03/2021 - 13:45


Foto: http://www.simm-platform.eu

Sinds 2015 brengt het internationale onderzoekersplatform SIMM (Social Impact of Music Making) elk jaar klinkende namen uit de muziekpraktijk en -wetenschappen samen. Het SIMM-posium streek eerder al neer in Brussel, Gent, Londen, Porto en Bogota, en is deze winter opnieuw in België te gast, meer bepaald bij BOZAR.

Van 12 januari tot 9 maart 2021 steken enkele van de grootste experts ter wereld de koppen bij elkaar tijdens wekelijkse onlinesessies. Samen bespreken ze thema’s op het raakvlak tussen muziek en engagement, en staan ze stil bij onder meer ‘muziek in het gevangeniswezen’, ‘muzikale projecten met een maatschappelijk doel in het Zuiden’ of ‘interculturele maatschappelijk-muzikale projecten’. Nu de gezondheidscrisis onze samenlevingen tot afzondering dwingt, met alle gevolgen van dien, herinnert deze gesprekkencyclus rond artistiek engagement en de collectieve impact van muziek ons eraan hoe belangrijk kunst en cultuur zijn voor verbondenheid en voor maatschappelijk werk.

Ontdek het volledige programma op de website van SIMM of Bozar.

Je kan ook de SIMM-podcast volgen, die tijdens het SIMM-posium wekelijks zal worden uitgezonden, en waarbij telkens interviews worden voorgesteld in verband met de SIMM-posium-sessie van de daarop volgende week.  De eerste aflevering van de podcast is nu online, met interviews van keynote-speaker Geoffrey Baker en SIMM-voorzitter John Sloboda.  De SIMM-podcast is te vinden op Apple (hier), op Google Podcasts (hier) en op Spotify (hier), evenals op 10 andere podcast-directories.