Arts in Society Award - Filmpremière

item_left

stil_the_wasp_and_the_weather

item_right

Arts in Society Award - Filmpremière

Fri - 18/10/2019 - 19:00 to Sun - 20/10/2019 - 23:00

Kunstenaar Robin Vanbesien, laureaat Arts in Society Award 2019, toont in het afsluitingsweekend van Contour 9 - Waning Crescent Moon Phase op 18-20 oktober 2019 zijn nieuwe film 'The Wasp and the Weather'. Tijdens de vorige fase van 17-19 mei 2019, toonde de kunstenaar een proloog in de vorm van een archieftentoonstelling en een poëziewandeling door de straten van Mechelen. Hij werkte voor dit project samen met Contour als onderzoeker te Sint Lucas Antwerpen en het voormalige jeugdcentrum Rzoezie (1978-2006; Arabisch woord voor "wesp"), opgericht en autonoom georganiseerd door jongeren van Marokkaanse en Amazigh-origine in Mechelen. In 'The wasp and the weather' worden eerder geschreven gedichten door de oorspronkelijke auteurs en hedendaagse dichters besproken en voorgedragen. Ze bespreken en peilen naar hun weerklank in het huidige sociale klimaat in Vlaanderen/België.

INFO

Met: M’Hamed El Ouali, Samira Saleh, Mathieu Charles, Abdelhay Ben Abdellah en leden van the Post Collective (Fatma Alomrani, Hooman, Mohamed Tawfiq, Muhned Bnana and Marcus Bergner)
video, colour, 16:9, stereo & 5.1, Dutch, Amazigh, Arabic, English and Farsi spoken (EN st), BE, 2019, 19 minutes
Screening op vrijdag 18 oktober om 19u, CC Mechelen
Screening op zaterdag 19 oktober om 14u, CC Mechelen
Première + Q&A als slotevent van de Contour Biennale, zondag 20 oktober om 20u30, nona arts centre – oude hall

De Arts in Society Award is een projectoproep van Cera in samenwerking met Demos en verschillende kunsthogescholen uit Brussel en Vlaanderen. Met Arts in Society Award willen we jonge kunstenaars die actief zijn in verschillende disciplines stimuleren om een participatief kunstproject te ontwikkelen dat inspeelt op een maatschappelijke uitdaging. En dit in samenwerking met een partnerorganisatie die vanuit haar dagelijkse werking in contact is met mensen in een kwetsbare positie.

Wil je ook graag deelnemen aan Arts in Society Award, surf dan snel naar de website van Arts in Society Award en download daar het deelnameformulier. Op die website vind je ook alle informatie en voorwaarden. Vragen? Contacteer Ann Van de Vyvere via info [at] artsinsocietyaward.be of het nummer +32 468 12 69 90.