Bazzz organiseert meetingpoints over de verkiezingen

item_left

foto(c)BAZZZ

item_right

Bazzz organiseert meetingpoints over de verkiezingen

Debat
Sun - 16/09/2018 - 14:00 to Sun - 21/10/2018 - 17:30

In oktober is het zo ver en gaan veel jongeren voor de eerste keer stemmen. Om hen voorbereid naar het stemloket te sturen organiseert BAZZZ in september en oktober meetingpoints rond de verkiezingen. 

foto(c)BAZZZ

In de eerste sessie (16/9) gaan de organisatoren dieper in op het belang van politiek. Mohamed El Khalfioui van Kif Kif geeft in het eerste deel een interactieve sessie rond vragen zoals: Waarom moet ik gaan stemmen? Wat als ik blanco stem? ... Het tweede deel gaat dieper in op politiek vanuit een islamitisch perspectief. 

In de tweede sessie (30/9) krijgen de jongeren de kans om tegenover politici die opkomen in Antwerpen aan tafel te schuiven. In kleine groepjes krijgen ze de kans om de politieke partijen één voor één het vuur aan de schenen te leggen. Om de jongeren te ondersteunen zal een begeleider, die de rol opneemt als moderator, de verschillende tafels met het groepje afgaan. De stellingen en de moderator houden het gesprek op gang.

In de derde en laatste sessie (21/10) zijn de verkiezingen voorbij en kijken de deelnemers naar de uitdagingen in de stad. Is de stad er voor iedereen? Waar hebben onze jongeren nood aan in een stad en welke verwachtingen leven er?

Hieronder vind je de flyer terug met alle praktische informatie.