Begeleidingstraject ruimte maken voor sociaal-sportief terreinwerk

item_left

item_right

Begeleidingstraject ruimte maken voor sociaal-sportief terreinwerk

Vormingstraject
Mon - 23/11/2020 - 08:00 to Sun - 28/02/2021 - 23:45

Maak je als lokale ambtenaar graag meer ruimte voor buurtsport en sociaal-sportief terreinwerk? Dan geeft dit ongetwijfeld heel wat vragen en uitdagingen. Een begeleidingstraject dat in het najaar start en wordt georganiseerd door ISB en Demos helpt jou graag verder. Geïnteresseerd om deel te nemen? Lees hieronder meer informatie en schrijf je snel in. 

Southern Arkansas University - CC by 2.0

Waarom een begeleidingstraject?

Op sociaal gebied ontwikkelt er zich heel wat in de sportwereld. De opkomst van steeds meer buurtsportwerkingen en sociaal-sportieve praktijken toont dat mooi aan. Tegelijk wringt het schoentje, want deze sociaal-sportieve evoluties kampen soms met een institutionele problematiek. Hoe maak je als lokaal bestuur meer ruimte voor al dat boeiende en dynamische veldwerk? Daarom organiseren we dit begeleidingstraject waar uitwisseling centraal staat. Samen met collega’s zoeken we antwoorden voor jouw specifieke leervraag.

Waarover gaat het traject?

Als deelnemer bepaal je zelf mee de inhoudelijke koers van het traject. We vertrekken vanuit jouw leervraag om meer ruimte te maken voor sociaal-sportief terreinwerk. Enkele voorbeelden van leervragen kunnen zijn;

  • Zoek je naar hefbomen om straf buurtsportwerk te versterken?
  • Zoek je naar manieren om informele sportverenigingen een plekje te geven in je subsidiereglement?
  • Ben je op zoek naar input of voorbeelden om sociaal-sportieve praktijken beter te ondersteunen?
  • Op zoek naar inzicht en argumentatie om je schepen te overtuigen om meer beleidsruimte te creëren voor sociaal-sportieve ontwikkelingen?

Voor wie?

We richten ons naar vertegenwoordigers uit lokale besturen. Het maakt niet uit op welke dienst je werkt, maar je zoekt input rond het sociale van sport.

Hoe ziet het traject er concreet uit?

Het traject start met het bepalen van een leervraag. Je geeft in het onderstaande formulier schriftelijk aan rond welke sociaal-sportieve leervraag je graag ruimte wil maken. 

Nadat leervragen bepaald zijn met elke deelnemer, organiseren we een tweedaags begeleidingstraject. Tijdens deze dagen maken we ruimte voor input. Dat doen we via de kaders die we zelf ontwikkelden vanuit ISB & Demos. De input komt echter ook van de andere deelnemers, praktijkwerkers en experten in het veld.

  • 23 november 2020: deadline inschrijvingen. Schrijf je hier in.
  • November - december 2020: Je overlegt met iemand van ISB en/of Demos. Samen bekijken we of het begeleidingstraject iets kan betekenen voor jou. Ondertussen stellen we een programma en groep samen waarvan we denken dat ze nuttig is voor jou en je leervraag.
  • Januari 2021: Dag 1 van het begeleidingstraject. (locatie en datum nog te bepalen)
  • Februari 2021: Dag 2 van het begeleidingstraject . (locatie en datum nog te bepalen)

Wie organiseert dit begeleidingstraject?

Dit begeleidingstraject wordt georganiseerd en vorm gegeven door Demos (Pieter Smets) & ISB (Roel Noukens). We bundelen onze krachten om met leervragen van mensen in de lokale besturen aan de slag te gaan. Voor meer info kan je bij hen terecht via pieter.smets [at] demos.be of via roel.noukens [at] isbvzw.be

Kostprijs: 250 euro (voor het hele traject) en inschrijven via deze link.