Congres Lokaal Sportbeleid 2022 - Tijd voor sport!?

item_left

item_right

Congres Lokaal Sportbeleid 2022 - Tijd voor sport!?

Studiedag
Wed - 27/04/2022 - 09:00 to Thu - 28/04/2022 - 18:30

Op woensdag 27 en donderdag 28 april 2022 organiseert Netwerk Lokaal Sportbeleid het 47ste Congres Lokaal Sportbeleid vanuit Trixxo Arena HasseltTijd voor sport!? is het thema van deze editie met een divers programma over de steeds breder wordende inzetbaarheid van medewerkers van het lokaal sportbeleid.

Het congresthema

Een lokaal bestuur staat in voor een sterk en vitaal lokaal sportbeleid. Een focus op sport en bewegen is hierin cruciaal, maar tegelijk is er ook nood aan een verbreding naar andere thema’s en processen binnen en buiten het lokaal bestuur. Vertrekkende vanuit competenties zoals ondersteunen, faciliteren en coachen worden medewerkers van het lokaal sportbeleid breder én op andere domeinen ingezet. Voor die brede inzetbaarheid en nodige polyvalentie verdienen lokale ambtenaren een medaille, aldus het Netwerk Lokaal Sportbeleid. Tegelijk dwingt het ons om keuzes te maken en de juiste focus te leggen. Wie krijgt de tijd van de sport- en vrijetijdsdienst? 

Programma

Het programma biedt lezingen van topsprekers als Peter Cousaert, Tomas Van Den Spiegel, Anouk Doore, Herman Konings, Isabel De Clercq en Niek van den Adel. Dit in combinatie met meer dan veertig praktijkgerichte keuzesessies. Daaronder vind je ook enkele sessies die betrekking hebben op het thema buurtsport en sociaal-sportieve praktijken. Alle informatie kan je vinden op deze website.

Praktisch

www.lokaalsportbeleid.be/congres
Woensdag 27 en donderdag 28 april 2022
Trixxo Arena Hasselt
#CongresLokaalSportbeleid