Count Me In! Actieve participatie in gevangenissen

item_left

item_right

Count Me In! Actieve participatie in gevangenissen

Praktijktafel
Tue - 12/03/2024 - 07:45

Actieve participatie binnen de gevangenismuren… Dat klinkt misschien paradoxaal in een context waar keuzevrijheden worden afgenomen en veiligheid primeert. Toch gelooft De Rode Antraciet sterk in participatieve praktijken waarbij mensen in detentie kansen krijgen om actief te participeren en verantwoordelijkheid op te nemen. Ze worden op een positieve manier aangesproken op hun competenties en talenten. Ze ontwikkelen vaardigheden en versterken hun zelfvertrouwen. Actieve participatie tijdens detentie draagt bij tot een betere re-integratie in de samenleving.

Heb je interesse in participatieve praktijken in de gevangenis gelinkt aan sport en cultuur? Wil je kennismaken met methodieken en tools om gedetineerden écht te betrekken? Wil je meer horen over de impact van participatie binnen de gevangenismuren? En ben je benieuwd naar hoe gedetineerden actieve participatie zelf beleven?

Schrijf je dan nu in voor de inspiratiedag op 12 maart 2024!

PROGRAMMA

Maak kennis met de participatietrajecten binnen het project 'Count Me In!' Luister naar de persoonlijke visie van verschillende 'experts in detentie'.
Laat je inspireren door een van de keuzesessies en wissel van gedachten met andere deelnemers.

Het plenaire gedeelte onthaalt boeiende sprekers zoals Wendy Mercelis (directeur gevangenis Hoogstraten) en Thomas Bellinck (theatermaker). In de namiddag is er een ruime keuze aan inspiratiesessies zoals 'Radio Haren', 'Werking sportfatikken' en 'Participatie in een detentiehuis.' 

  • Ontdek het volledige programma hier!

PRAKTISCH

  • Datum: dinsdag 12 maart 2024 
  • Aanmelden: van 9u15-9u50. Start programma stipt om 10u00. 
  • Locatie: BIP Meeting Center, Koningstraat 2-4, 1000 BRUSSEL 
  • Bereikbaarheid: op 10’ wandelen van station Brussel Centraal 
  • Voor iedereen die actief is bij justitie, in de hulp- en dienstverlening aan gedetineerden, in de culturele en/of sportieve sector, of je bent gewoon geïnteresseerd in het thema.
  • Kostprijs deelname: 25 € (via overschrijving na inschrijving), inclusief lunch & afsluitende netwerkdrink