De Ambrassade start met collegagroepen Diversiteit

item_left

item_right

De Ambrassade start met collegagroepen Diversiteit

Vormingstraject
Tue - 16/03/2021 - 12:30 to 16:30

Beeld: door Brooke Cagle via Unsplash

De Ambrassade heeft de collegagroepen diversiteit in het leven geroepen. Deze bieden een plek om onder diversiteitscollega’s kennis en expertise op te bouwen en te leren van elkaar. Zo zal er ter plaatse kennis gemaakt worden met elkaars inspirerende praktijken, zullen verschillende vraagstukken gezamenlijk worden aangekaart en zal er verder aan de slag worden gegaan met de opgedane expertise.

De collegagroepen gaan vier keer per jaar door met als rode draad één van de vier strategieën uit de visienota diversiteit in het jeugdwerk. De leden geven zelf aan waarrond gewerkt wordt.

Als lid van dit initiatief verzorgt Demos tijdens de collegagroep van 16 maart een vormingssessie met als thema: 'Kijk op sociale integratie: Versterk actief je praktijkbril!'

Aan de hand van verzamelde voorbeelden, inzichten en dagelijkse ervaringen uit de praktijk ga je participatief en creatief aan de slag met het versterken van sociale integratie voor je organisatie en voor jezelf.

Voor wie?

Diversiteitsmedewerkers van organisaties die erkend en/of gesubsidieerd zijn binnen het decreet Vlaams jeugd- en kinderrechtenbeleid.

Voor meer informatie klik hier.