De Belgian and European Pride in Brussel

item_left

item_right

De Belgian and European Pride in Brussel

DemosDates
Sat - 20/05/2023 - 12:00 to 20:00

Op zaterdag 20 mei komen we met het jeugdwerk samen in Brussel om deel te nemen aan de Brussels Pride parade. Wel jong vzw en Komaf werken samen de parade uit voor het jeugdwerk onder het mom: Youthwork@Pride. We wachten jongeren op aan de hoofdingang van het station Brussel-Centraal op het Europakruispunt vanaf 12 tot 13 u. Daarna verhuizen we naar onze plek in de parade aan de Kunstberg en zetten we alles klaar. Verwacht je aan enkele leuke activiteiten tussendoor georganiseerd door het jeugdwerk.

Volg alle updates van Youthwork@Pride op via het facebookevenement.

Samen:  

  • maken we werk van een veilige omgeving

Het jeugdwerk is een plaats waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten en zichzelf kunnen ontplooien. Het jeugdwerk moet ook een veilige omgeving zijn waar iedereen zichzelf kan zijn. We roepen op om zeker binnen de vereniging extra in te zetten op het bestrijden van verschillende vormen van discriminatie.

  • gaan we uitsluiting tegen

Jongeren durven ook niet altijd naar een jeugdvereniging gaan omdat ze schrik hebben om gepest of uitgesloten te worden. Onder andere door het initiatief Youthwork@Pride wil het jeugdwerk dit doorbreken door expliciet te tonen dat iedereen welkom is en zich ook welkom kan voelen.

  • strijden we voor het welzijn van jongeren

En voor een wereld waarin iedereen zichzelf kan zijn. We strijden tegen rigide hetero- en gendernormen die kunnen leiden tot uitsluiting en discriminatie. Dat kan een grote impact hebben op het psychisch welzijn van jongeren.

Via je deze link lees je meer over genderinclusie in het jeugdwerk.