Digitale uitsluiting treft ook het vrijetijdsaanbod - praktijktafel (save the date)

item_left

item_right

Digitale uitsluiting treft ook het vrijetijdsaanbod - praktijktafel (save the date)

Praktijktafel
Thu - 15/06/2023 - 09:30 to 12:30

(c) Photo van Yves Dorme

Was een smartphone relatief recent nog een leuk hebbeding, vandaag kan je er niet meer zonder. In een rottempo wordt alles hoe langer hoe meer digitaal. Dat heeft enorme voordelen, maar het dreigt ook de bestaande uitsluitingen in de samenleving  te versterken. Vooral als de toegang tot rechten en het gebruik maken van diensten afhankelijk is van het hebben van een computer, een degelijk wifi-netwerk, de nodige digitale vaardigheden,…

Ook de toegang tot vrije tijd is meer en meer afhankelijk van de digitale mogelijkheden die je ter beschikking hebt. Of het nu gaat om culturele voorstellingen of het inschrijven van de kinderen voor de Grabbelpas of het sportkamp,… En het stopt niet bij inschrijven. Ook nadien wordt verwacht dat je digitaal meekan.

Digitale uitsluiting werd zeer zichtbaar door de corona-epidemie de voorbije jaren, maar eigenlijk is dit nog maar het begin. We staan voor grote uitdagingen op dit vlak. Volgens de Koning Boudewijnstichting is immers bijna 1 Belg op 2 digitaal kwetsbaar. Niet voor niets wijdt Welzijnszorg er een campagne aan. Ook vanuit Demos nemen we deze uitdaging au sérieux. Denk en praat met ons mee op donderdagvoormiddag 15 juni. Een concrete uitnodiging en programma volgen nog, maar houd alvast de datum vrij!