Event 'Inclusive Maker Education'

item_left

(c)m4inclusion

item_right

Event 'Inclusive Maker Education'

Thu - 20/05/2021 - 10:00 to 16:00

Makerspace for Inclusion (M4I) organiseert op donderdag 20 mei een online evenement over “Inclusive Maker Education”. Wil je een internationale ervaring opdoen over sociale inclusie in uitdagende tijden? Dan is dit de perfecte gelegenheid om Europees ontwikkelde tools te leren kennen middels 8 parallele workshops en paneldiscussies.

Wat?

Wat is M4I? Een Europees project dat makerspaces en educatieve maker activiteiten promoot als tools voor sociale inclusie bij jongeren, met een specifieke focus op jongeren die zich in moeilijke situaties bevinden en tussen de 9 en 17 jaar oud zijn.

Zo werd onder andere een manual over maker educatie opgesteld, een reeks instructievideo’s om een makerspace te starten opgenomen, en een reeks hands-on workshops met duidelijke instructies gecreëerd. Meer informatie over het project is hier beschikbaar.

Voor wie?

Met het event “Inclusive Maker Education” wil M4I haar resultaten delen via interactieve workshops met vertegenwoordigers van lokale makerspaces, jeugdcentra en jeugdwerkers, educatieve instellingen, en lokale beleidsmakers.

Hoe?

De voertaal van het evenement is het Engels, maar er zullen ook afzonderlijke workshops plaatsvinden in het Nederlands, Frans, Spaans, Italiaans en Roemeens.   

Praktisch

Het volledige programma is beschikbaar op de website. Inschrijven voor het evenement en de workshops kan via deze link