Inclusieve sociaal-artistieke werkmethoden in een niet-formele leerruimte

item_left

item_right

Inclusieve sociaal-artistieke werkmethoden in een niet-formele leerruimte

Studiedag
Fri - 17/03/2023 - 14:00 to 17:00

Hoe sociaal-artistieke praktijken plaatsen vormen voor zowel de gemeenschap als de kunst en hoe plaatsen en hun contexten sociaal-artistieke praktijken vormen? Archipel & Rooftoptiger organiseren op 17 maart te Antwerpen rond deze thematiek een eerste transnationale bijeenkomst van het nieuwe Europese netwerk van artistieke residentieplekken 'Forgotten Lands'.

Forgotten lands is een recent opgericht kleinschalig Europees netwerk van vijf co-creatieve, artistieke residentieruimtes voor jongeren in suburbane en rurale contexten.
Tijdens dit seminar brengen ze de verschillende partners van het netwerk samen met een gemeenschap van lokale organisaties en jonge kunstenaars die zich bezighouden met artistieke praktijken van gemeenschapsopbouw, met een focus op duurzaamheid. Doel is in gesprek gaan rond o.m. hoe de stemmen van jonge kunstenaars uit niet-geprivilegieerde milieus kunnen worden opgenomen in artistieke residentieruimtes en in dialoog met de lokale gemeenschap.

Het programma:

  • Inleiding "Forgotten Lands" platform
  • Delen van vaardigheden en methoden op basis van de knowhow van de verschillende Europese partners & introductie van hun lokale context en ruimtes
  • Presentatie van een case study door SoSo: "de Plundermarkt in Archipel".
  • Lunchpauze  
  • Presentatie van enkele sociale & artistieke lokale initiatieven binnen de lokale context @Antwerpen & gastspreker(s)
  • Interactief moment

Het seminar vindt plaats in Archipel, Lange Lobroekstraat 120, 2060 Antwerpen op 17 maart van 14 tot 17 uur.

Inschrijven doe je per mail via rooftoptiger [at] gmail.com.