Inspiratie- en netwerkmoment ‘State of the Region’ bij Netwerk Aalst

item_left

item_right

Inspiratie- en netwerkmoment ‘State of the Region’ bij Netwerk Aalst

Studiedag
Thu - 05/05/2022 - 13:30 to 21:30

Beeld: (c) De Federatie

Avansa Vlaamse Ardennen-Dender nodigt je graag uit voor het gratis inspiratie- en netwerkmoment ‘State of the Region’ op 5 mei bij Netwerk Aalst (Houtkaai 15) vanaf 14.00 uur. Op het programma staat onder meer een activiteit over sociaal-artistiek werk en specifiek over Radio Babbelonië.

Tijdens het traject Radio Babbelonië kregen mensen 40 uren opleiding in het maken van radioreportages. Ze maakten nadien korte reportages voor Babbelonië, interculturele ontmoetings- en praatgroepen. Tjhoi ng Sauw, die de redactiegroep begeleidde, licht toe hoe dit project bijdroeg tot verbinding tussen mensen met diverse herkomst, talen en levenservaring. Ook in Netwerk Aalst wordt naar die verbinding gezocht in de publiekswerking. Charlotte Geeraert vertelt hoe zij dit aanpakten in een kunstzinnig project als ‘Inside/Out Aalst’... en structureel inbouwden in de werking. 

Locatie van het netwerkmoment: Netwerk Aalst, Houtkaai 15, in Aalst.

Meer info over hoe je in te schrijven en over het hele programma vind je op deze website.

Avansa mikt met het netwerkmoment op iedereen in de regio Vlaamse Ardennen-Dender die aan de kar duwt (of trekt) voor een meer solidaire en verbonden samenleving, een meer duurzame streek voor iedereen en de versterking van de inwoners op het vlak van mondigheid, weerbaarheid en mediawijsheid. Het moet een motor voor krachtenbundeling zijn, een hart onder de riem van iedereen die daar – soms eenzaam – mee bezig is, en een zweepslag voor het beleid.

De organisatie is in samenwerking met onder meer De Federatie, Op/Til, de Wakkere Burger, Kwadraet en Netwerk Aalst.