Inspiratiedag 'cultuur voor de allerjongsten'

item_left

item_right

Inspiratiedag 'cultuur voor de allerjongsten'

Studiedag
Wed - 18/03/2020 - 09:30 to 12:00

Beeld: Amy Gizienski - CC BY 2.0

Cultuureducatie voor families met baby's, hoe pak je dat aan? Op 18 maart 2020 organiseert publiq een inspiratiedag rond dit thema in het M HKA.

Dat ouders met baby's en peuters op zoek zijn naar vrijetijdsaanbod is duidelijk. Dit bleek uit het onderzoek dat publiq vorig jaar liet uitvoeren bij jonge ouders. In het begin van de inspiratiedag krijg je de belangrijkste bevindingen: wat zijn de grootste drempels voor ouders met kinderen onder de 5 jaar, waar zijn ze naar op zoek, …?

Daarna vertelt Piet Vanhecke, medewerker publiekswerking en -bemiddeling van M HKA, ons hoe M HKA cultuureducatie voor de allerjongsten aanpakt. Keynote van de dag komt van twee medewerkers van het Pori Center for Children’s Culture uit Finland. Zij ontwikkelden een visuele kunstworkshop voor baby's en hun ouders. Hierin ontdek je de inspirerende methodiek en de achterliggende filosofie van deze ‘experiential colour workshop for babies’ waarbij interactie tussen ouder en kind centraal staat, terwijl het jonge kind kleuren en licht kan verkennen, observeren, en zelf ook ermee kan gaan creëren.

Praktisch:

Datum: woensdag 18 maart 2020 van 9.30 tot 12.00 uur
Locatie: M HKA, Leuvenstraat 32, Antwerpen
Prijs: 50 euro excl. BTW (tweede deelnemer van dezelfde organisatie betaalt 30 euro excl. BTW)

Meer info en inschrijven via deze website.