Integrated - Bahia Shehab

item_left

item_right

Integrated - Bahia Shehab

Mon - 04/11/2019 - 09:00 to Fri - 08/11/2019 - 21:00

Kom meewerken aan de nieuwe muurschildering van Bahia Shehab in Antwerpen

Samen met de Libanees-Egyptische kunstenares Bahia Shehab, werken studenten van Sint Lucas School of Arts Antwerpen en nieuwkomers van De Connectie aan een nieuwe typografische muurschildering. Hierbij zoeken ze nog andere vrijwilligers om hen te vervoegen. Shehab brengt haar subtiel maar helder verzet – waarbij ze telkens poëzielijnen ontleent aan het werk van de Palestijnse dichter Mahmoud Darwish – naar de straten wereldwijd. Het gekozen vers van Darwish is treffend daar het ‘identiteit’ verbindt met ‘het hart’ maar ook met (de problematiek van) ‘het paspoort’. Het citaat spreekt niet alleen aan op directe wijze; het heeft ook een existentiële dimensie.
Na New York en Tokyo, Amsterdam en Honolulu is Antwerpen de volgende stad in rij. De muurschildering wordt gemaakt in de inkom van onze site in de Zirkstraat 36.

DOE MEE

Fameus zoekt vrijwilligers die Bahia helpen creëren tussen 4 november en 8 november. De werkdagen zijn van 9u tot en met 21u.
Schrijf je in via de website en duid aan welke dag je aanwezig kan zijn.
Een contactpersoon zal dan verder afspreken welke uren voor je passen.

PROGRAMMA

Een uitgebreider weekprogramma volgt. Het werken aan de muurschildering zal gebeuren in shifts (voormiddag, namiddag en avond). Maandagavond is het vertoning van de documentaire Nefertiti’s Daughters. En op vrijdagnamiddag zal een feestelijke inhuldiging plaatsvinden.

PRAKTISCHE INFO

Waar: Zirkstraat 36, 2000 Antwerpen
Wanneer: van maandag 4 t.e.m. vrijdag 8 november 2019, 9u t.e.m. 21u

MEER INFO

Sint Lucas School of Arts: Ruth Loos ruth.loos [at] kdg.be
De Connectie: Jozefien Stevens jozefien [at] fameus.be en Adams Mensah adams [at] fameus.be