Jonge nieuwkomers in de stad

item_left

foto(c)gustave_deghilage

item_right

Jonge nieuwkomers in de stad

Boekpresentatie
Fri - 07/12/2018 - 14:00 to 16:00

Twee jaar geleden interviewde een groep studenten Agogische Wetenschappen aan de VUB zo'n 60 jonge nieuwkomers (asielzoekers en vluchtelingen) in verschillend steden. Hun verschillende masterthesissen groeiden uit tot een boek: Terpoceen. Dit boek gaat over de dromen, sociale netwerken, het burgerschapsgevoel, de verhalen, ... van jonge nieuwkomers in Belgische steden (Antwerpen, Brussel, Gent, Leuven, Mechelen, Turnhout,...). Op 7 december wordt het boek voorgesteld in Brussel.

foto(c)gustave_deghilage

Terpoceen?

Terpoceen is een nieuw, zelfbedacht woord. Het slaat om plekken/vluchtheuvels voor nieuwkomers. In het boek reflecteren de jongeren over hun leven in België, hun positie en rol in deze nieuwe maatschappij. Het boek weerspiegelt dan ook de veelzijdigheid en diversiteit die jonge nieuwkomers in zich dragen. Een klankbord van de moedige getuigenissen van jonge nieuwkomers over vallen en opstaan, maar vooral over wat het betekent om gewoon  ‘jong’ te zijn.

Op het programma

Tijdens de boekvoorstelling komen er enkele sprekers aan het woord die een link hebben tot het thema 'jonge nieuwkomers' en mag je ook multiculturele muziek, fotografie, kunst en hapjes en drankjes verwachten.Het is tevens een fijne gelegenheid om mensen van andere organisaties te ontmoeten die met de doelgroep jongeren en/ of nieuwkomers werken. 

  • Vanaf 14h: Onthaal
  • 14h30: Inspirerende presentatie met krachtige getuigenissen van nieuwkomers, gemodereerd door prof. dr. Dominique Verté.
  • Receptie met kleine hapjes
  • 16h: Einde voorzien

Praktisch

  • Wanneer? Vrijdag 7 december
  • Waar? Studio Citygate - Grondelstraat 152, 1070 Anderlecht
  • Toegang: vrije bijdrage ten voordele van Cinemaximiliaan
  • Erbij zijn? Gelieve uw aanwezigheid uiterlijk 30 november om 12h00 te bevestigen bij Daisy Hombroeckx: info [at] aspeditions.be

Beeld: Gustave Deghilage onder CC BY-NC-ND 2.0