Jouw visie op een kind- en jeugdvriendelijke stad of gemeente

item_left

Jouw visie op een kind- en jeugdvriendelijke stad of gemeente

item_right

Jouw visie op een kind- en jeugdvriendelijke stad of gemeente

Thu - 29/03/2018 -
09:30 to 12:30

Wat is een kind- en jeugdvriendelijke stad of gemeente? Wat betekent kindvriendelijkheid vandaag? En hoe wordt die anno 2018 uitgedaagd? Op 29 maart 2018 organiseren we een open denkdag rond kindvriendelijkheid. We nodigen graag iedereen met een interessante mening, een idee of een ervaring uit voor deze informatieve en informele bijeenkomst.

Jouw visie op een kind- en jeugdvriendelijke stad of gemeente

De doelstelling van deze open denkdag is breed informatie te verzamelen over maatschappelijke tendensen en bestuurlijke evoluties en hun impact op kindvriendelijkheid. We organiseren hiervoor verschillende denktafels en voorzien telkens een toelichting over voorliggend thema. Deze denkdag kadert binnen een ruimer onderzoek waarin de visie op een kind- en jeugdvriendelijke stad of gemeente in vraag wordt gesteld en aangescherpt.

De open denkdag rond kindvriendelijkheid wordt georganiseerd door onderzoekers van AP Hogeschool en HoGent in samenwerking met de jury van het label Kindvriendelijke Steden en Gemeenten - waarvan Demos ook deel uit maakt -  en het Departement Cultuur, Jeugd en Media van de Vlaamse Overheid.

Inschrijven

Deelname is gratis. Schrijf je wel even in via VVJ vzw op deze link

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 29 maart 2018
  • Start - stop: 9.30 uur - 12.30 uur
  • Aansluitend wordt een lunch voorzien
  • Locatie: Aroma gebouw, Vooruitgangstraat 323, 1030 Schaarbeek
  • Bereikbaarheid: Je vindt het Aromagebouw vlakbij het station Brussel-Noord, op wandelafstand of met tramlijn 3 - 25 - 32 - 55, halte Thomas

Heeft u vragen? Neem gerust contact op met de onderzoekers: didier.reynaert [at] hogent.be (Didier Reynaert) (HoGent) of nathalie.vanceulebroeck [at] ap.be (Nathalie Van Ceulebroeck) (AP Hogeschool).