Kunsteducatie met een divers publiek

item_left

item_right

Kunsteducatie met een divers publiek

Studiedag
Mon - 11/11/2019 - 10:00 to 17:00

Op 11 november organiseert WISPER een navormingsdag rond kunsteductie met een divers publiek, begeleid door Georgina del Carmen Teunissen en Bart Callebaut. Beide educatief medewerkers gaven al verschillende sessies muziek, dans en theater voor OKAN-klassen en praatgroepen van de dienst diversiteit van de stad Leuven. Georgina heeft via Transfocollect ervaring met dansproducties met jongeren van divers-culturele achtergronden. Bart begeleidt al een tijdje laagdrempelige zangsessies in het Nederlands en improviseert met anderstalige nieuwkomers.

Onze samenleving krijgt meer kleur. Als begeleider krijg je dan ook steeds vaker te maken met groepen waarin verschillende etnisch-culturele achtergronden vertegenwoordigd zijn. Omgaan met verschillen in een groep is een hele uitdaging en een boeiende zoektocht voor de begeleider.

Kunsteducatie vormt daarbij een vruchtbare context: ze staat open voor verscheidenheid en biedt een universele taal die mensen verbindt. Deze dag is bedoeld voor begeleiders die zich willen verdiepen in kunsteducatie als middel én doel bij het omgaan met diverse groepen: muziek, dans, theater, beeld.

Onder meer deze thema’s komen aan bod:

  • kennis van het Nederlands: actief en passief
  • de kracht van non-verbale communicatie
  • culturele taboes: hoe verschillen overstijgen
  • leerculturen: bepaalt je achtergrond de manier waarop je leert?
  • traditionele cultuureducatie vs. kunsteducatie in een hedendaagse praktijk met focus op creativiteit

Voor meer info en inschrijven, klik hier.