Netwerkdag: een open huis voor iedereen

item_left

item_right

Netwerkdag: een open huis voor iedereen

Studiedag
Tue - 17/09/2024 - 10:00 to 13:00

Opgelet, de netwerkdag gepland op 16 juni zal plaatsvinden op 17 september 2024. 

Op 17 september 2024 nodigen de partners van het netwerktraject HowToOmta (Cultureghem, Park Poetik. S.M.A.K., viernulvier, 30cc, Voem! en BUDA) je uit voor een publieke uitwisseling tijdens het Cultureghem festival. Het festivalprogramma is in handen van burgers, het cultuurcomité. Zij zoeken naar het democratiseren van cultuur in de (semi-) publieke ruimte en maken zich de plek eigen via cultuur. 

We wisselen graag samen met sectororganisaties uit over hoe samenwerken met vrijwilligers die zich in een administratief kwetsbare positie bevinden. We vertrekken vanuit concrete cases van de partnerorganisaties en proberen op die manier antwoorden te bieden op de meest voorkomende administratieve vragen. 

  • Lees hier de publicatie 'Uit vrije wil, in vrije tijd', met daarin een inzicht in de leerresultaten uit het begeleidingstraject van Demos met Cultureghem samen met het lerend netwerkverband. Deze publicatie is bestemd voor wie als organisatie in de cultuur en kunstensector aan de slag gaat met vrijwilligers, vooral met zij die de toegang tot kunst en cultuur moeilijk vinden.