One alarm, many voices. Reactie op de inval bij Globe Aroma.

item_left

foto(c)globe_aroma

item_right

One alarm, many voices. Reactie op de inval bij Globe Aroma.

Debat
Sat - 17/02/2018 - 14:00 to 17:30

Nu zaterdag 17/2 wordt een actie opgezet als reactie op de inval bij Globe Aroma op vrijdag. Het event kreeg de naam #OneAlarmManyVoices, en vindt plaats van 14:00 tot 17:30 aan de Akenkaai/Kanal.

foto(c)globe_aroma

Vrijdagavond 09 februari 2018 rond 16u viel de Federale Politie en de FOD Financiën binnen in het atelier van open kunstenhuis Globe Aroma in Brussel. Wat aangekondigd werd als een bijzondere inspectie van de vzw-wetgeving, mondde uit in de gewelddadige arrestatie van zeven mensen, bijna allemaal kunstenaars-nieuwkomers werkzaam bij Globe Aroma. Spijtig genoeg was Globe Aroma niet de eerste organisatie in de kanaalzone die dit soort ontnuchterende bezoek kreeg...

Op het programma

14:00     INTRODUCTIE + Sensibilisatie

Wat is er aan het gebeuren in de Brusselse kanaalzone? En hoe kunnen we reageren?

15:00     OPEN MIC @ AKENKAAI

Als reactie op de verschillende politie-invallen van de laatste dagen, weken en maanden komen we samen! Sportclubs, socio-culturele organisaties, kunstenaars, jeugdhuizen en iedereen die verontwaardigd, bang of net zonder vrees is, nodigen we uit om het woord te nemen! Ben jij bezorgd om de toenemende onverdraagzaamheid en criminalisering van migranten (recente nieuwkomers of 1e, 2e, en 3e … generatie migranten)? Laat je stem horen (anoniem of publiekelijk) en deel je gevoelens, gedachten en getuigenissen!

DISCUSSIETAFEL @ KANAL

Hoe het hoofd bieden aan buitensporige controles? In kleine groepen gaan we de uitdagingen van het ‘Kanaalplan’ te lijf en praten we over acties die neigen naar een jacht op mensen, rechten, oplossingen, safe havens, burgerlijke ongehoorzaamheid, verdraagzaamheid en mensenrechten.

17:30     COLLECTIEF SLOT

Je vindt de facebookpagina van dit evenement op https://www.facebook.com/events/973685266140806/.